Maandagmorgen blogje

Na alle blogjes over het mooie Quiltfestival is het nu toch weer tijd voor een gewoon blogje over de dingen die ik hier uitspook. Allereerst over de vorderingen op quiltgebied. In een rustig tempo heb ik de Fris en Fruitig quilt geregen. Nadat die klus was geklaard was het natuurlijk tijd om te beginnen met quilten. Een voordeel van zo lang een top hebben liggen en daarna bezig zijn met dubbelen is: Tijd genoeg om na te denken over een quiltpatroon. Hoe ik het quiltpatroon wilde hebben zat daarom al een tijdje in mijn hoofd. Nu nog een malletje daarvoor maken. Het patroon moet immers op 42 blokken getekend worden. 

quiltmal maken

Uiteindelijk was de oplossing voor het maken van de mal super simpel. Ik heb een wiskundeschrift van zoonlief gepakt. A4 formaat, een fijn formaat voor het uit tekenen van quiltblokjes of patronen. Hierop twee vierkanten van 9 cm getekend. En bij het tekenen sprong ook gelijk de mogelijkheid om die binnenste lijnen op de quilt te krijgen in het oog. Ik hoefde helemaal geen sleufjes in de mal snijden. Kan eerst de omtrek van de mal op de stof tekenen en dan de mal gewoon draaien op het getekende vierkant. Dan zijn de binnenlijnen simpel te tekenen. 

quilten

Inmiddels ben ik al een dikke week bezig met quilten. En er zijn al een stuk of 7 blokjes af. Het was weer even puzzelen om de fijnste quilthouding te vinden. Ook al omdat dat best een grote quilt is. Er hangt dus veel langs de ring naar beneden. Bij mijn normale plek op de bank loopt Mischa dan toch wel erg vaak langs met als gevolg veel haren op de quilt. De ring staat nu bij de tweezitsbank voor het raam. Ook fijn voor het zicht op het quiltwerk. Elke middag probeer ik toch zeker een paar draadjes te quilten. Tot nu toe gaat dat goed. 

vest

Gisteravond heb ik het achterpand van mijn vest van Stonewash garen van Scheepjeswol afgebreid. Nu kan ik het steken aantal voor de voorpanden gaan uitrekenen en dan die breien. Het opzetten van een pand kan ik mooi vanavond doen. Dan heb ik morgen weer een breiwerk klaarliggen om mee te nemen naar het laatste breicafé van dit seizoen. 

klimop hek

Hier heeft Fouchienus zich gisteren mee bezig gehouden. Onze tuin en ligt op het oosten, ook het terras. Regelmatig kunnen we er niet zitten vanwege een koude zuidwestenwind. Al tijden hadden we zoiets van we moeten iets verzinnen om toch een beetje in de luwte te zitten. Ik had echter geen zin in een schutting. De groene klimop schuttingen vond ik wel een oplossing. Nu gingen we daar enkele weken naar zoeken op het net. Dan zou dit stukje ons op een kleine 300 eurootjes komen. Dat werd toch een beetje te gortig. We bedachten daarom deze oplossing, palen en hekken van de bouwmarkt. Tegen onze schutting achter in de tuin zit heel veel klimop. Daar hebben we stekjes afgehaald. De stekjes hebben al wat blaadjes erbij gekregen en mogen nu op hun nieuwe plek gaan groeien. Ze hebben nog wel even te gaan voor ze op 1.80 m hoogte zitten. Dat komt vanzelf. Als ik zie hoe hard de moederplanten groeien. 

Iets anders wat erg hard groeit.

courgette

Deze courgettes van eigen kweek. Je ziet ze zo ongeveer per dag groeien. Ze smaken ook nog eens prima. Voorlopig hoef ik geen courgettes te halen in de winkel. 

 

Reacties