Blog van Dineke

Kerstsok update en weven/Christmasstockingupdata and weaving

Wat een weersveranderingen sinds mijn laatste blogje. Eerst heel erg koud en nu lijkt het al wel lente. Guus zit hier dan ook heerlijk naast me in de zon. En gisteravond eindelijk de bevestiging dat de kapsalons open mogen. Lisette mag aan het werk. En de eerste weken lijken echt super druk te worden. Deze week moet ze al extra heen om de telefoon te bemannen(vrouwen). Wat breien betreft heb ik mijn trui af kunnen maken. Ik heb de trui zelfs al kunnen dragen. Zat heerlijk. Dat is toch het fijne van wol, lekker warm, maar niet zweterig.

Een nieuw blog begin/ A new blog start

Het afgelopen jaar stond mijn hoofd echt helemaal niet naar bloggen. Las zelf ook nog weinig blogs en keek meer filmpjes op you tube. In mijn achterhoofd nog steeds wel het idee om ook wat vlogs op te nemen. Alleen zou ik dat graag in alle rust doen, met andere woorden zonder dat er iemand thuis is. Tja, en Justin heeft eigenlijk alleen maar online colleges sinds maart vorig jaar. Lisette is sinds 14 december al weer thuis. Daarom sukkel ik hier maar een beetje door. Mijn clubjes liggen natuurlijk ook al heel lang stil.

De wereld is veranderd

Veranderd en hoe! Inmiddels zitten we al weken voornamelijk thuis. Ik kom alleen bij huis weg voor boodschappen 1 keer per week. De zorg voor mijn vader gaat natuurlijk ook door. En is uitgebreid omdat het voor hem allemaal wel erg verwarrend is. Fouchienus is enkele weken thuis geweest. We hebben regelmatig gewandeld en gefietst. Maar ook een nieuwe vloer gelegd in de voorkamer. De plinten moeten nog gehaald, alleen dat moeten we even slim aanpakken want samen kiezen gaat niet natuurlijk. 

Weer quilten

Het is lang geleden, maar ik ben weer aan het quilten. Met het schilderen, breien en vorig jaar ook het spinnen erbij kwam het er maar niet van. O, ja, af en toe wel een stukje handquilten aan de kippenquilt, dat was het wel. Ik mocht van mezelf niet met iets anders beginnen....Tja en dan vliegt de tijd voorbij. Vorige week kwam echter Quiltnieuws binnen. Altijd leuk om door te kijken. En ik nam me voor om nu eindelijk eens naar de quiltwinkel in Gasselte te gaan. Dat kwam er gistermorgen van.

Een februari update.

De maand februari loopt op zijn eind, tijd voor een blogupdate. Het plan was dat ik inmiddels ook een podcast klaar zou hebben over de projecten waar ik mee bezig ben. Daarvoor heb ik wel een geschikt cameraatje nu, maar het is steeds zo donker in huis. Zo krijg ik geen mooie beelden. Voorlopig experimenteer ik vrolijk door voor ik een filmpje online zet. Want poeh dat praten tegen een camera valt ook nog niet mee. Wat heb ik de afgelopen maand gedaan?

vestje

Kerstboom en Irish Moss is af

Het is alweer de tweede week van december. Echt tijd om de kerstboom neer te zetten. We zijn nog bezig met het behangen van de kamer, dat gaat echter in kleine stapjes. Alle schilderwerk heb ik al wel gedaan, maar die hoge muren alleen behangen dat lukt me niet. Gistermiddag heeft Fouchienus de boom neergezet en de lampjes erin gehangen. Daarna op verjaardagsvisite. Vanmorgen was het tijd voor Lisette en mij om de boom te versieren. 

kerstboom

Pagina's

Facebook-reactieblok