Nieuw breiproject

Sinds een tijdje ben ik lid van diverse groepen op facebook. Zo ook van een amerikaanse breigroep. En o, wat zie je dan leuke dingen voorbij komen. Ook veel dingen waarvan ik denk: mmmmm dat zou ik echt nooit maken. Maar Verleidingen, met een hoofdletter inderdaad, zijn er zeker genoeg. Zo zag ik vrij snel nadat ik lid geworden was van die amerikaanse groep foto's langskomen van een shawl genaamd Dreambird. Er was zelfs een Knit a long van deze shawl. Ik vond het direct een erg mooi patroon. Alleen hikte ik toch tegen het kooppatroon aan. Toch heb ik enkele weken geleden mijn Paypal account weer eens afgestoft en dit patroon gekocht. Oef, dat gaat trouwens wel erg makkelijk een paar klikjes en er is een PDF met patroon. Je zal maar zo'n koopverslaving hebben als ik laatst in een televisie programma zag, dan helpt dit gemak niet. Iets zien, hebben, hebben, hebben, klik, klik en uitgegeven zijn je centjes. Afgelopen zondagmiddag breidde ik de laatste mouwkop van mijn vestje. En daarom mocht ik van mezelf zondagavond beginnen met de Dreambird. Garen had ik zaterdag in Veendam gekocht, twee bollen sokkenwol in donkerblauw voor de achtergrond en blauw/rood/bruin/grijs voor de veren.

begin

Hier een foto van maandag morgen, het tweede begin van de eerste veer. In het patroon wordt geadviseerd om te werken met lichte en donkere veiligheidsspelden als markeerders voor de verkortte toeren. Mijn eerste poging breide ik van het uitgeschreven patroon en ik gebruikte de loombandjes als markeerders. Alleen ging ik tijdens het kijken naar Tatort een keer de mist in met een bepaalde herhaling. Met als gevolg dat mijn veer niet goed uitkwam. Bij deze tweede poging gebruikte ik daarom spelden. Gewoon en met een bandje eraan om de donkere spelden te vervangen. Dit vond ik echter niet handig, de tweede veer heb ik weer gebreid met behulp van de loombandjes. Ik vind het toch makkelijker als de markeerders om de breipen zitten in plaats van vast in het breiwerk. Bij het breien van alleen rechte steken vind ik het toch lastiger om de verticale lijnen in het breiwerk te volgen. Vooral door alle verkortte toeren hier. 

twee veren

Dit is een foto van daarstraks. Twee veren zijn er nu af en de volgende veer wordt een rode. Heel benieuwd hoe dat zal staan. In de verloopbol zit ook bijna dezelfde kleur als de achtergrond kleur, maar ik haal die stukken er toch niet tussen uit. Denk namelijk dat ik dan best een aardig deel van de bol weg moet doen en zolang ik niet weet hoeveel garen ik nodig ben voor de lengte die ik wil brei ik lekker ook dat blauw mee in de veren. Ik denk wel dat ik ook nog eens dit patroon ga breien van ander kleuren. Vooral feller in de veren. 

Reacties

afbeelding van Pauline

Pauline (niet gecontroleerd)

Dit gaat nu al heel erg mooi worden! En inderdaad is iets kopen met paypal heel erg makkelijk en verleidelijk. Vaak gaat het maar om een paar euro..dat maakt het nog lastiger.
Dan maar streng zijn voor jezelf, gelukkig kan ik dat wel, eerst een patroon ook echt maken voor je een ander mag aanschaffen, maar zelfdiscipline heeft niet iedereen.
Succes met dit mooie werk!