Soms gaat het mis

Vaak brei ik voor de televisie. Lekker een serie kijken en dan fijne voortgang maken met een project. Voor het leesbril tijdperk zat ik meestal ook bij de televisie te borduren, maar dat lukt nu een stuk slechter. Ook quilten doe ik de laatste tijd eigenlijk niet in de avonduren. (ahum, ook over dag dat laatste niet trouwens) Maar breien gaat nog steeds prima gelukkig. Alleen, dan moet je er bij het kijken naar een serie wel aan denken dat er ook mouwen in een vest komen en dat daarvoor geminderd moet worden aan de armsgat zijde.

foutje

Wanneer je daar niet aan denkt, omdat je zo bezig bent met aan de rechterkant tellen waar het volgende knoopsgat moet komen. Tja, dan moet je de volgende morgen dit gaan doen. Uithalen. Gelukkig bestaat dit pand niet volledig uit naalden die in patroon gebreid worden. Na de twee ribbels komen ook nog twee toeren tricotsteek. Ik kon hier gemakkelijk steken weer op de rondbreinaald zetten en dan de boel uithalen. 

uitgehaald

Dat uithalen is hier gebeurd. Hier kon ik in de volgende naald direct beginnen met het afkanten voor het armsgat. 

voor en achter

Ik heb al weer verder gebreid. De beide voorpanden zijn nu ook af. Nu kan ik een begin maken met de mouwen. Veel rekenwerk hiervoor heb ik gedaan, nog even uit kienen hoe ik met het patroon moet beginnen. Denk dat ik de eerste patroon pen maar even uit ga tekenen. 

Reacties