Quiltfestival 2014 (4)

Zo er even voor gaan zitten om een laatste berichtje te schrijven over het Quiltfestival bezoek. Eerst even weer wat foto's uitgezocht, dan kan ik ze nu zo invoegen in het bericht.

jacobikerk

We waren nog steeds in Uithuizen, te voet ging het van de R.K. kerk naar de Jacobikerk. In deze kerk hing het werk van twee russische dames. Dit is een werk van Izabella Baykova. Is het niet fantastisch? Echt geweldig vond ik deze toren die uitstijgt boven de wolken. 

jacobikerk

Ook deze vind ik heel erg mooi. Die berken, super getroffen. En ja, ik houd van Fantasy. 

Heel anders was het werk van Alevtina Shevaldina.

jacobikerk

Werken gemaakt met een speciale techniek waardoor de afbeelding ontstaat uit laagjes van hele kleine lapjes. Een oud russische techniek genaamd Lyapachiha.

Vanaf de Jacobikerk liepen we naar de Doopsgezinde kerk in Uithuizen. Op deze locatie was een expositie te zien van cursisten van de midweken te Fredesheim.

doopsgezindekerk

Deze vond ik mooi vanwege de vormen en kleuren. 

En is dit geen geweldige kinderquilt. Niet de geijkte blokken, maar allerlei kindermotieven in cirkels op een achtergrond. 

vincentius

De laatste locatie in Uithuizen die we bezichten was het Vincentius gebouw waar werken hingen van Quiltgroep de Vrizze Wichter. 

vincentius

Dit patroon hing er in veel verschillende versies. Altijd leuk om de zien. De verschillende keuzes die gemaakt worden in kleur en contrast. En dan te zien hoe die keuzes uitpakken in het geheel. 

vincentius

Bij het verlaten van het gebouw viel mijn ook nog op deze quilt, deze ging over een rek en volgens mij is deze quilt gezaseerd op een patroon uit het boek Material Obsessions 1. Een patroon wat ik al jaren erg mooi vind en het staat dan ook op mijn lijstje voor ooit. Geen idee of het er van gaat komen, maar ik vond het heel leuk om het patroon eens in het echt uitgewerkt te zien tot zo'n vrolijk geheel. 

Vanuit deze locatie gingen we in de auto en echt op de terug weg naar huis. We zijn alleen tot slot nog wel even gestopt in Uithuizermeeden. Waar we in de Mariakerk de werken van Textielgroep StiQs hebben bekeken. Ik echt op mijn tandvlees, mijn bekken vond het al een tijdje niet meer leuk. Ik echter wel.

maria kerk

Dit was een mooie tentoonstelling om de dag mee af te sluilten. De volgende keer in 2016 gaan we zeker weer! Dan hopen we op weer zo een mooie mix van werken en stijlen. En natuurlijk ook weer op een dag met zulk mooi weer. Dan is het daar op het Hoogeland extra genieten.