Huiswerk en aankoop

Na diverse huishoudelijke bezigheden ben ik vanmorgen eerst eens even achter de naaimachine gekropen om mijn huiswerk voor de quiltbijeenkomst van a.s. donderdag te doen. Het was een klusje van niks, daarom denk ik de hele maand blijven liggen. Ik had immers tijd genoeg.

cactussen

De cactus rand zat in een half uurtje aan elkaar. Ook dit jaar gaat het weer een leuke groepsquilt worden. 

Kijk eens wat er gisteren in de gang bij de voordeur lag:

boek

Zo op het ook natuurlijk een doodsaai boek, maar ik ben me er toch een partijtje blij mee. 

Want als je het boek openslaat zie je onder andere dit:

boek open

Een ware schat aan merklap patronen bevat dit boek genaamd Merklapmotieven en hun symboliek, samengesteld door Albarta Meulenbelt-Nieuwburg. Ik had een exemplaar van dit boek te leen van een medelid van onze quiltgroep. Maar dat boek moest wel terug. Nu zag ik vorige week op faceboek een tip voor exemplaren van tweede hands boeken langskomen. Ik ben gelijk gaan kijken of ik ook daar bij boekwinkeltjes.nl dit boek zou kunnen vinden. Ja dus ook nog wel bij een verkoper in Winschoten. Zaterdagmiddag heb ik het boek besteld en gistermiddag lag het al in de bus. Kan ik in alle rust zelf ook een merklap samenstellen. 

blok met strook

Na het maken van het quilt huiswerk kon ik verder gaan met het borduren van het blok van Colin. Gisteravond begon ik al met dat kleine randje links, maar de lap paste niet in de ring, ik moest te dicht bij de onderrand borduren. Kwam ik achter de naaimachine vanmorgen op het idee om er even een strook stof aan te rijgen, net als ik ook wel doe bij een quiltrand. Pffff kan ik de lap tenminste weer gemakkelijk vasthouden aan de ring en fijn borduren. Van losse lap in mijn hand krijg ik altijd gewoon kramp in mijn handen. In de ring werken linker- en rechterhand moeiteloos samen. Maar zonder ring krijg ik dat niet goed voor elkaar.