Vrolijk Pasen

Een vrolijk Pasen voor jullie allemaal. Paasdagen die hier vandaag toch wit begonnen. Ha, ha, Justin zei gisteren al dat hij de eieren wel wit ging verven.

paas tuin

Uitzicht op het kippenhok vanmorgen, de dames kwamen dan ook niet erg van harte naar buiten. Je ziet ze bijna denken, Nee hè niet alweer die witte rommel. En waar op het trappetje sneeuw ligt gaan ze ook echt niet lopen. 

viooltje

En kijk onze bak met violen er nu eens zielig bij staan, 1 zo'n geel bloemetje tussen de sneeuw. Ik hoop maar dat de plantjes weer bij gaan komen als het weer zachter gaat worden. Iets wat nog wel een weekje kan duren las ik net op Nu.nl.

Iemand die de sneeuw buiten zeker niet interesseert is onze Guus. 

Guus

Gisteravond zijn de kinderen uit Groningen thuisgekomen. Ook de konijntjes komen dan natuurlijk mee in dit reismandje. En als dat zelfde reismandje dan de volgende morgen nog op de tafel staat, dan is dat een lekker plekje voor een rode poes om te gaan liggen slapen. 

O, ja, dit is natuurlijk vooral een blog over mijn maaksels. Quiltfoto's zijn er vandaag niet, ben nog steeds bezig met het quilten van de rand van het cartwheel. Inmiddels bezig met zijde 3. Van het volgende kipje zijn alleen de patronen nog maar getekend. Maar dat is voor de paasdagen ook even naar boven gebracht. Toch even ruimte maken op de tafel natuurlijk. Ik ben nog steeds bezig met een toepasselijk borduurwerk. En ik realiseerde me dat het wel heel lang geleden is dat ik een foto heb gemaakt. 

kersthondjes

Kijk de Kerst hondjes. Hoe toepasselijk zo in de sneeuw. Regelmatig werk ik hier een uurtje aan en ik ben nu bij het laatste hoekje aangekomen. Ik heb alleen niet genoeg garen voor het afmaken van de deur. Die kleurtjes moet ik erbij gaan halen. Wat borduren betreft kan ik in ieder geval dit weekend wel vooruit, er moet ook nog een stuk krans gedaan worden. 

sokken fouchienus

Ook is er nog iets af. Deze sokken voor Fouchienus heb ik gisteravond afgebreid. Ben ook blij dat ze af zijn, want wat was het saai breien met dit garen. Had dit garen laatst bij het Braaiwinkeltje zien liggen en de prijs was gunstig. Alleen zag ik tijdens het breien pas dat er op dit bolletje van 100 gram maar 330 m garen zat. Ik wilde eigenlijk een bol bij halen, want ik dacht dat ik het niet zou halen. Was gistermiddag vergeten nog een bol mee te nemen, was ingedachten zo bezig met de nieuwe wolwinkel die er in Veendam zou zijn. Daar heb ik rond gekeken en ik zag een overweldigende hoeveelheid garens. Alleen Scheepjeswol trouwens en niet direct iets waarvan ik dacht daar wil ik een trui/vest van maken. In de avond ben ik gaan breien aan de sokken en zowaar, ik had ze na een uurtje af en echt nog geen halve meter garen over. Het afhechten van de draadjes is voor vandaag. Helemaal geen breiwerkje op de pennen vind ik ook maar niks, daarom ben ik gelijk maar weer aan een paar sokken voor mezelf begonnen. Ik had nog een bol katoen/acryl sokkengaren in roze/paarse tinten liggen. De eerste 10 toeren zijn daarmee weer gemaakt. 

 

 

Reacties