Drie poezen een puzzel en twee boeken

Het borduren aan de Mild Menagerie gaat lekker. Ook de Siamees is nu af en ik heb een eerste begin gemaakt met de laatste grijze poes.

drie poezen

Hier zijn ze met zijn drietjes. Ook de siamees vind ik weer heel goed getroffen in dit patroon. Zijn die felle blauwe ogen niet schitterend. 

Naast het borduren ben ik ook vorige week nog weer bezig geweest met een sampler blok. Nadat ik dit blok had afgewerkt moest ik het blokken maken even aan de kant leggen. Mijn vulpotlood deed even niet meer waarvoor hij bedoeld was. Het tekenen van de patroontjes op de stof vind ik toch het fijnst gaan met een vulpotlood. Vrijdag met het boodschappen doen heb ik er gelukkig aangedacht om bij de Action een nieuwe te halen. 

dutchman'spuzzle

Het Dutchman's puzzle blok ligt nu ook bij de andere blokken in de doos. Dit blokt brengt het totaal voor de sampler nu op 10 blokken. Ik moet nog even bedenken welk blok is nu ga maken. 

Sinds een paar weken had ik een paar tegoedbonnen voor Bol.com klaarstaan op mijn computer. Verdiend met het invullen van enquetes. Deze bonnen gebruik ik meestal voor het aanvullen van mijn verzameling quiltboeken. 

nieuwe boeken

Zaterdag lag er al een kaartje van Post.nl in de bus, nadat we terug kwamen van de Zomermarkt hier in het dorp. En gisteren kwam de postauto gelukkig op een tijd dat ik thuis was. Op deze twee boeken had ik al een tijdje een oogje. In het boek over handquilten staat de techniek duidelijk beschreven. Bij de meeste quiltcursussen maak je alleen maar een top, het quilten zelf moet je dan maar uitvinden. In dit boek staan naast technieken voor het handquilten ook nog verschillende mooie projecten om dat quilten dan in de praktijk te brengen. 

Het tweede boek, Material Obsession two. Is een prachtig boek voor weer heel wat inspiratie. Het eerste boek van deze twee dames heb ik al diverse keren geleend bij de bibliotheek. Nog geen idee of ik ook daadwerkelijk een quilt uit het boek ga maken, dat zie ik nog wel. 

Voorlopig kan ik hier lekker in bladeren en ook kan ik me natuurlijk al helemaal verheugen op het Quiltfestival van komend weekend. Qua inspriratie moet ik dan toch een hele tijd goed zitten. 

Reacties