Stitch at Home en Quilt en zo

Deze twee tijdschriften heb ik deze week binnen gekregen. En ik ben er direct even lekker in gaan zitten kijken en lezen. 

De Stitch at home kende ik nog helemaal niet. O, nee, dat is ook niet helemaal waar, op de beurs in Zwolle heb ik gekeken bij de gepimpte boodschappen karren van de wedstrijd die door dit blad was uitgeschreven. In dit blad staan de gemaakte karren op de foto. Echt er zitten juweeltjes bij. In het blad staan heel veel ideetjes voor machinaal borduurwerk, waarvan de patronen dan te downloaden zijn op hun site. Erg jammer dat ik zelf niet zo'n machine heb. De kipjes die er in staan zijn namelijk zo leuk. Een heel ander project wat ik erg mooi vind is de Libellen waaier die staat beschreven deze waaier is zelfgemaakt van latjes en bestaat uit bloemen en libellen die vrij geborduurd zijn op de machine. Een mooi project om eindelijk eens het wateroplosbare vlies te gebruiken. 

Ook de tissue dozen zijn helemaal geweldig. Met een kippen of konijnenhok. En ook nog 1 met een aquarium. Nog een project wat ik zonder problemen zou kunnen maken is een stekenquilt waar in je alle siersteken van de naaimachine kunt gebruiken. Ja, ook mijn machine heeft heel veel steken die ik veel te weinig gebruik. Erg leuk om dan zo'n toepassing te zien.

Bestel Stitch at home nu bij Magvilla.nl

In het tweede tijdschrift heb ik zo mogelijk nog langer zitten lezen. Dit nummer 9 van het nederlandse quilt tijdschrift Quilt en zo. In dit blad staat een mooie mix van artikelen. Prachtige traditionele quilts, maar ook eigentijds werk. Een succes artikel is natuurlijk deel 3 van de VariaHex quilt. Veel quilters zijn al bezig met deze blokjes. Ze zijn ook zo verleidelijk. Ik weet zeker dat ik deze blokjes wel voor een quiltje ga gebruiken. De malletjes van de Sue Daley workshop heb ik liggen en ik vond het superleuk om met de stofjes om de papiertjes blokjes te maken. Een andere super mooie quilt die in het blad staat is Transparant, een quilt op gebouwd uit simpele vierkanten, maar door het stof gebruik in subtiele kleuren lijkt het alsof er verschillende laagjes stof over elkaar heen liggen. Echt een prachtig effect.

Een andere grote verleiding voor mij is de French braid quilt, gemaakt met een batik strip set. Na de quilt voor Erik met zo'n stripset  lijkt dit me ook een erg leuk project om nog eens een set te verwerken en dan een die kleuriger is. Leuk is dat toch om dan bij een artikel te bedenken hoe de quilt hier zou staan. Met mijn verjaardag geld liggend in het envelopje kan ik bij elke mooie foto denken: "O, ja, die ga ik maken" In gedachten scan ik ook tijdens het lezen steeds mijn stofjes boven. De stapel zelfgeverfde stoffen die er nog ligt is heel er geschikt voor de Colourscapes workshop van Alicia Merret die wordt beschreven. 

Bestel Quilt en zo nu bij Magvilla.nl

Heerlijk toch  om zo lekker met een kopje thee te bedenken wat er allemaal kan, een fijne afleiding want de beentjes wilden weer niet zo deze week. Ik ben nog steeds bezig met het scissor fobje. Denk dat ik dat straks maar even in elkaar ga zetten. Dan heb ik deze week toch nog echt iets gedaan. 

 

Reacties