Meer verven

Op het moment zitten de lappen die ik gisteren heb geverfd in de wasmachine. Tijdens het spoelen zagen de lappen er leuk uit. Wel vrij donker, volgens mij kan ik de volgende keer wel iets minder verf op de sneeuw strooien. Dacht dat ik ongeveer net zoveel als Margeeth strooide. 

081sneeuwbijnaop09122010

Zo stonden mijn emmertjes erbij om kwart voor twee gistermiddag. Ik ben naar mijn schoonmoeder gegaan en bij thuiskomst om half vijf had ik al het advies op de computer staan dat je de lapjes voor de nacht in een plastic zakje kon doen. Stom he, dat ik daar zelf niet op was gekomen. Na de workshop deden we ook immers alle lapjes in een zakje. Onder in het emmertje had ik trouwens om half twee ook nog twee lapjes gelegd. Die hebben de hele nacht in het emmertje gestaan trouwens. 

In de emmertjes zat vanmorgen nog zo'n 3 a 4 cm verf oplossing. Met een gedeelte heb ik dit gedaan. 

082nieuwstof10122010

In de zakjes zitten stukken Ditte katoen van Ikea. Natuurlijk niet de perfecte stof, maar ik ben wel benieuwd wat eruit komt. Ik heb de stof eerst in zout en soda gezet en daarna nat in de zakjes en de verf erover gegoten. In de potjes zitten stukjes borduurstof. Daarover heb ik ook verf gegoten. Een met de groenige oplossing, 1 met de blauwe en nog een groene met wat druppels blauw. 

Nu maar zorgen dat ik meer witte stof koop. Ik geloof dat ik nu over mijn drempelvrees qua thuis stofverven heen ben. Dit alles heb ik gewoon bij het aanrecht gedaan. Omdat ik geen grote hoeveel heden stof in een keer verf is het goed te behappen. Je hoeft natuurlijk ook niet thuis in een keer alle kleuren van de regenboog te maken. Volgende keer wat rood/oranje tinten maken. Denk ik. 

At this moment my fabrics are in the washing machine. In te first picture you see the flowerpots like they looked at 13.45 hours yesterday. I went to my mother in law for the afternoon and when I got back at 16,30 hours I put the fabrics in a plastic bag. I had done some other fabrick in the melting water in the buckets. They stayed in there all night.

This morning there was about 3  or 4 cm paint in the buckets. I got some Ditte fabric out gave them a salt bath and put that in bags with paint over the fabric. In the glas there are stitching fabrics with paint. Oh, I am curious. And I think I am over my fear of painting fabric at homen. Of course I don't have to do a complete rainbow of colours al at once like in the workshop. At home I can do just a bit at the time. 

Wordpress category: 

Reacties

Facebook-reactieblok