Siggy en klein werkje

Afgelopen vrijdag ontving ik met de post weer een leuke siggy. Deze kwam als verrassing binnen van Boua. Ik had ook nog afgesproken dat ik een dezer dagen een siggy naar Hoogezand zou sturen. Aangezien het toch te warm was om buiten te zitten ben ik maar in de middag naar boven gegaan om 2 siggies te maken en te versturen. Na de vakantie ga ik weer wat meer maken en zelf mensen mailen.

056boua02072010
Leuk he, dat vrolijke oranje vlindertje en vrijdag kwam hij natuurlijk helemaal als geluksbrenger binnen. Hij hielp bij het bereiken van de halve finales.

Last Friday I got this cheerfull butterfly as a surprise siggy. I had another agreement on sending a siggy. It was so hot in the afternoon, sitting in the garden wasn't nice any more so I made some siggies upstairs and mailed them out. The orange butterfly sure brought luck because later in the afternoon our soccerteam reached the semifinals in the Worldcup by winning from Brasil.

Daarna was het gisteren weer een superwarme dag hier. In de morgen zijn we naar IKEA geweest. Daar was het heerlijk rustig. We wilden een dekmatras voor in de caravan. Ik hoop dat deze de knopen van de kussens afdekt, scheelt toch weer in nachtrust. In de middag was het hier binnen toch net weer warmer dan buiten. Ons huis wordt niet snel warm, maar na een paar dagen toch wel. En dan blijft de warmte ook wel erg hangen. Ook al omdat we vanwege de katten niks tegen elkaar open kunnen zetten. Ik ben buiten gaan zitten, maar niet met Sneeuwwitje. Ben begonnen aan een leuk Margaret Sherry pakketje van de Cross Stitcher van enkele jaren geleden. Deze zat vorig jaar ook in de vakantie tas. Nu ook weer. Ik heb een lekker beginnetje gemaakt.

003hangmatkat1uur03072010
Dit is ongeveer een uurtje borduren. Het wordt gemaakt op een lichtblauwe aida. Wel zo'n niet zo prettig karton lapje, maar ik gebruikt die stof altijd wel voor de pakketjes. In de ring merk ik er niet veel van dat het zo stuk is. Ik steek gewoon van voor naar achter en dan de rechterhand onder de ring om de steek af te maken. Zoals je misschien ziet, zijn de palmbomen op het plaatje met kruissteekjes geborduurd. De garen legenda zegt alleen halve kruisjes. Ik heb even getwijfeld, kruisjes vind ik mooier, maar of ik dan uit zou komen met het garen. Misschien dat ik later nog een versie maak op evenweave en dan wel met hele kruisjes.

Yesterday was another hot day overhere. In de morning we went to IKEA, not many shoppers there by the way. We bought covermatrasses to use in the caravan. I hope they make the buttons of the cushions disappear. So we can sleep a bit better. In the afternoon I went outside to sit in the garden, it was hot but inside the temperature was even higher. I didn't take Snowwhite outside this time, no I gave in to the heat and got a holiday kit out of the bag. Also decided to take the bag on holiday and not SW.

I stiched about an hour on this. It is stitched on lightblue aida. The cardboard type but I do use the kit fabric. I do not notice it all that much in the hoop. I just stabstitch. As you can see the image has just cross stitch. I do half cross stitch as it says in the description. I am afraid of running out of threads. May be I will make another version of this on evenweave, with full crosses.  

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van Laura

Laura (niet gecontroleerd)

Wat een heerlijke kip is die Truus....
Zou helemaal dubbel van het lachen liggen.
Echt een geinig beest en ook nog mooi.
Groetjes,
Laura
Ps, de blokjes van je rozensampler zijn prachtig