Quilten

Maandagmorgen ben ik begonnen met het uittekenen van het quiltpatroon voor de rand van de poezenquilt. Ik had bedacht om dat op patroonpapier te doen, dan over de lijntjes naaien en met meel het patroon via de gaatjes op de stof te krijgen. Dat ging wonderwel. Ik kon de lijnen zo natekenen met het sewline potlood. Gistermorgen ben ik begonnen met het quilten van de rand. Blijf ik nog zitten met vraagtekens hoe die pp blokjes te quilten. Voor de sier hoeft het niet, maar het midden stuk is te groot om los te laten zitten. Heeft iemand een advies voor mij?

Mondaymorning I started to draw the quilting pattern for the border of the cat quilt on paper. I thought I could sew over the lines and get small dots on the fabric with flower. Well that worked better than expected. I could easily trace the dots with my sewline pencil. I started to handquilt the border yesterday. But I still have a question about the center blocks. How to quilt those. They don't need fancy quilting but the three layers need to be connected in the center also. Any advice please?

Nog even de drie siggies laten zien die ik weer heb ontvangen.

Now just a few pictures to show the siggies I got again.

008chris17082009

009monique17082009

010truus18082009

Heel erg bedankt dames, ze gaan bij het groeiende stapeltje.

Reacties

afbeelding van Jantine Urban

Ik schat in dat als je rustig aan opbouwt, je langzamerhand wel wat langer zult kunnen quilten. Dat ging bij mij ook zo. Maar een timer zetten en het echt in stapjes doen is belangrijk! En het zitten op een zitbal in plaats van een stoel heeft mij ook veel geholpen. Heb je goed gekeken naar je werkhouding en hoogte van de quilt? Ik blijf ook veiligheidsspelden bijkopen. Ik heb ze nooit geteld, maar ik kocht pas nog 8 bundeltjes van 12 en dat heb ik al zeker 4 x eerder gedaan, de marktman blut gekocht ;-). Zodra ik merk dat er xe9xe9n niet soepel door de stof glijd verdwijnt hij in de prullenbak.

Facebook-reactieblok