Mixje van dingen

Het is weer tijd voor een blogje met foto's van verschillende projecten. Ik kan het niet laten om met verschillende dingen bezig te zijn. Maar ondanks het feit dat ik vlot met een nieuw project begin en dus altijd diverse dingen onderhanden heb, maak ik gelukkig ook de projecten wel af. Duurt misschien iets langer dan wanneer ik netjes pas met iets nieuws zou starten als er iets anders af is, maar ik heb er wel lol in.

vest in elkaar zetten

Om te laten zien dat ik best ook braaf ben allereerst een foto bij mijn werkzaamheden van vandaag. Ik ben begonnen om het vest van Stonewash garen in elkaar te zetten. Niet mijn favoriete klusje daarom blijft het soms even liggen, maar ik weet ook dat het in een dagje gepiept is. Hier is er 1 schoudernaad gedaan, straks verder. 

sokken Fouchienus

Kijk eens zelfs nog een project af, een paar sokken voor Fouchienus. Dinsdagavond afgebreid en gistermorgen gelijk de draadjes al afgehecht. De sokken zijn met een Meilenweit garen van Lana Grossa gebreid. 

Vorige week kwam er in mijn mailbox een mailtje voorbij van de Hobbydoos. Korting op alle Dropsgarens met Merinowol erin. Schoot me natuurlijk gelijk te binnen dat ik laatst bij de MerinoCotton voor een nieuw vest voor Fouchienus. Maandagmiddag het breiboek erbij gepakt en garen besteld. Daarbij ook nog garen voor een vest voor mezelf. Dinsdagmiddag had ik een afspraak buiten de deur, natuurlijk was pakketpost direct al geweest met de wol. Gistermiddag kwam de bezorger in de herhaling. Ik dacht nog wel dat ik het mooi had uitgekiend. Eerder duurde het wel een paar dagen voor Postnl bezorgde. Dit had ik gistermiddag nu op de tafel staan. 

garen

Een hele doos vol. MerinoCotton en nog een groot pak Big Fabel. Oef en dan gaan de vingertjes wel jeuken hoor. Nieuwe garens voor mij dan ben ik altijd zeer benieuwd hoe het breit. Fouchienus vroeg bij thuiskomst ook direct wanneer zijn vest af zou zijn. Nu was ik de hele dag al niet in top conditie. Moe, hoofdpijn geen puf om het telwerk van de shawl aan te gaan. Daarom in de avond maar begonnen met steken opzetten voor het vest. 

Wenzel begin

Het is een patroon uit een Verena boek. Ik heb als hoofdkleur niet zo'n hele lichte kleur gekozen. Maar deze beige en dan wel de andere kleurtjes erin. Ook de felle turquoise. Ben heel benieuwd hoe het zal worden. Nu is de breitechniek van dit vest voor een groot deel Fair Isle. En volgens het patroon in heen en weer gaande toeren. Al enkele weken loop ik erover te broeden om het geheel in het rond te breien. Om dat dat voor het Fair Isle deel toch wel handiger is. Ik heb daarom alle steken voor de 3 panden in 1 keer op gezet. De boord brei ik heen en terug. Daarna ga ik straks verder zonder de steken van de knoopbies. Ik heb gelijk ook weer van mijn vol doosje met loombandjes gebruik gemaakt. De roze geven de scheiding tussen de panden aan, de gele de steek middenachter. Vanuit die steek moet ik straks het patroon uit gaan tellen. Even lastig de eerste toer, maar daarna moet het geen probleem zijn. 

 

Reacties

afbeelding van Pauline

Pauline (niet gecontroleerd)

Heerlijk om iets nieuws te beginnen! mijn vingers jeuken ook al om aan een Ierse trui te gaan breien...maar eerst maar mijn nieuwe driehoeksshawl afbreien, gelukkig is die ook heel erg leuk om te doen met het mooie verloopgaren.Verder heb ik nog een saaie recht-toe-recht-aan trui op de pennen...bah, maar met je verstand op nul is dat wel zo gedaan.
Succes met al je werkjes!