Vorderingen Pooh Afghan

Het quilten wil me op het moment nog niet weer grijpen, komt wel weer, volgende week hebben we weer onze eerste bijeenkomst van de quiltgroep, dan komt de zin hopelijk ook terug.

Op het moment is het meer borduren en breien ook omdat gewoon simpel voor de greep ligt natuurlijk. De deken heb ik even aan de kant gelegd, omdat ik nu toch eerst het stonewash vestje af wil maken. Voor de mouwen en dan vooral de mouwkop heb ik deze week ook de benodigde berekeningen gemaakt. Ik ben nu bezig met het tweede voorpand. Daarvoor moest ik bedenken waar ik knopen wilde, vandaar ook even het uitstel. Dat heb ik inmiddels gedaan. Nu kan er gewoon tijdens het tv kijken verder gebreid worden. Tenminste als ik niet naar een scandinavische serie kijk, daar heb ik echt de ondertiteling bij nodig. Vind het trouwens wel grappig dat ik steeds meer woorden ga herkennen. Vroeger was ik altijd al een Zweden fan. 

pooh 20 uur

Dit is een foto, na 20 uur borduren. Na de vorige foto is dat ongeveer 6 uur erbij. Ben toch van plan om nu gewoon elke 10 uur een foto te maken. Dat geeft toch het mooiste overzicht vind ik. Na 10 uur kun je echt vorderingen zien en ook het verloop van mijn manier van borduren zien. Deze week heb ik ook weer even wat tijd besteed aan het borduren van stiksteekjes. Meestal stel ik die uit tot alle kruisjes af zijn, maar tijdens het borduren van de grote vlakken zijn de stiksteekjes ook wel weer een leuke afleiding. Ik ben nu bezig met het hoofd van Pooh. Nadat het hoofd klaar is ga ik weer verder aan de onderkant. Het gedeelte van het patroon wat op de rechterpagina in het boek staat is dan grotendeels klaar. Er moet alleen nog een boom rechtsboven, maar die wordt geborduurd met dezelfde kleur als het gras. Daar wacht ik bewust even mee. Volgens mij heb ik wel genoeg van het groene garen gekocht, maar de grote kruisjes gebruiken best veel garen. Mocht ik nu niet genoeg hebben, dan valt een eventuele andere tint minder op in de bladeren van de boom dan in het grote groene vlak van het gras. 

Reacties