Quiltfestival 2014 (1)

Het derde Quiltfestival in Noord Groningen begon afgelopen vrijdag om 10 uur. Om even na negenen zaten Fouchienus en ik in de auto om zo ongeveer klokslag 10 uur bij de eerste locatie voor de deur te staan. Voor de kerk in Zijldijk stond een klein rijtje liefhebbers, de vrijwilligers zaten nog even met het probleem dat ze nog geen programmaboekjes en dagkaarten hadden. In eerste instantie kregen wij daarom een bandje om de pols, dat was andere keren ook prima bevallen. Alleen moesten we bij het verlaten van de locatie het bandje weer afstaan en kregen we als dagkaart gewoon een papieren kaartje mee. Best lastig, om niet te verliezen. Bij de volgende locatie heb ik gevraagd om twee stukjes plakband om de kaart op mijn programmaboekje te plakken. Fouchienus is de hele dag bezig geweest om het kaartje weer op te diepen uit de broekzak waar hij hem instopte.

Zijldijk

In de kerk in Zijldijk hingen werken van Willy van de Beek-Oldenhof. 

Zijldijk

Het leuke was dat de maakster ook zelf in de kerk aanwezig was, zodat ze bij verschillende werken uitleg kon geven. 

Zijldijk

Van alle mooie werken die er hingen sprak deze me toch nog wel het meeste aan. Door het kleur gebruik, ik houd heel erg van lichte quilts en van de lichtblauw/beige combinatie in deze quilt. En natuurlijk ook door het borduurwerk in dit werk. 

De volgende locatie voor ons was Oosternieland. Het kerkje wat zo mooi verscholen licht tussen de bomen. In deze kerk hingen werken van Hanne Capel. 

Oosternieland

Van uit de catalogus sprak dit me niet zo heel erg aan. Maar de werken in de kerk vond ik heel verrassend en ook heel mooi. We hadden nog een leuk gesprek met de maakster over hoe zij de foto's overbracht op stof. Alles kleinder dan A4, gewoon op de printer thuis. Waarbij ze moest lachen toen ik vertelde dat ik dat niet mocht van Fouchienus, zij mocht dat namelijk ook niet van haar zoon. Ze had een goedkope printer hiervoor aan moeten schaffen. De grotere werken zoals hier op de foto liet ze bedrukken door een bedrijf. 

Oldenzijlkerk

In de kerk in Oldenzijl hingen werken van Els van Baarle. Ik moet bekennen dat deze werken mij totaal niet aanspraken. Ik denk ook door de afdrukken van grafmonumenten in de werkstukken. Ik merk aan mezelf dat ik niet zo goed tegen melancholie, oudheid etc kan in kunstwerken. Ik vind het juist fijn om door kunstwerken opgevrolijkt te worden. 

Oldenzijl dorpshuis

In het dorpshuis van Oldenzijl, een tiental meters lopen vanaf de kerk. Hing een keur van werken van verschillende medewerkers aan het quiltfestival. Deze vond ik mooi vanwege de combinatie van heel verschillende stoffen. 

Oldenzijl dorpshuis

Een andere die mij erg aansprak was deze. Natuurlijk waren daar nog veel meer werken, ik heb niet voor niks een kleine 200 foto's gemaakt, maar om die nu allemaal op mijn blog te zetten dat wordt een beetje te veel van het goede. Voorlopig sla ik dit blogbericht eerst even op  en ga zelf quilten. Later in de week schrijf ik nog wel wat meer berichtjes over deze fijne quiltdag. 

Reacties

afbeelding van Chris

Chris (niet gecontroleerd)

Hallo Dineke
Ik heb ook een 1e logje af. Pffff, je zou zóveel willen laten zien en vertellen, maar dat is onmogelijk. Je kan je eigen ervaring toch moeilijk overdragen. Maar ik heb intens genoten!! Heel anders dan op een grote Quilttentoonstelling. En wat heb ik veel nieuwe technieken gezien. Echt prachtig.
Was ook erg leuk om je te ontmoeten!

afbeelding van Klaske

Klaske (niet gecontroleerd)

Ik moest even bij lezen want ik loop achter bij het bloglezen, maar blij dat ik je blogjes over het quiltfestival nu niet gemist heb. Wij zijn 1 dagje geweest dus lang niet alles gezien natuurlijk. Maar ik zie aan de foto's dat we heel wat moois hebben gemist. Gelukkig heb jij er heel wat blogjes aan gewijd. Dank je wel voor het meegenieten!!