Quiltfestival voorbereidingen en een siggy

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor het derde Quiltfestival in Noord-Groningen. Voor de derde keer oprij gingen wij ook weer kijken naar de vele tentoonstellingen. Sinds een paar weken heb ik echter een nieuwe mobiele telefoon, een echt smartphone nog wel. En die moest om mee te gaan in de tas nog wel een hoesje krijgen. Vorige week woensdag ben ik er voor gaan zitten. Ik had in mijn hoofd hoe ik het wilde maken van de restjes van de jellyrollsampler. Op mijn telefoon staan nog twee foto's waar ik bezig was met de buitenkant. Alleen weet ik nog niet hoe ik die op mijn blog krijg. Ik heb met het foto toestel wel foto's van het affe hoesje gemaakt.

telefoonhoesje

hoesje open

hoesje achterkant

Het naaien van de lap met strookjes heb ik gewoon op een strook inlegluier gedaan. Van te voren had ik daar allerlei strepen op getekend. Vervolgens gewoon strookjes aannaaien volgens de foundation piecing methode. Daarna kwam de volgende etappe, een hoesje er van maken. Ik wilde niet met een bies werken en alle naadjes aan de binnenkant wegwerken. Dat was even puzzelen tot twee keer toe had ik het binnenhoesje precies verkeerd om genaaid. Met de zijnaadjes zichtbaar in het hoesje. De derde keer kwam het gelukkig goed. Heb alleen niet goed genoteerd hoe ik de boel nu vast heb gezet. Voor een volgend hoesje wordt het weer puzzelen. Ik twijfel nog of ik een nieuwe moet maken. Deze ik namelijk een beetje aan de krappe kant. Alleen moet het hoesje natuurlijk ook niet zo ruim zitten dat de telefoon er zomaar uitglijdt. Voorlopig gebruik ik deze gewoon. 

siggie Julia

Afgelopen week kwam er ook nog weer een siggy blokje binnen. Uit Spanje is deze afkomstig. Van mij is er ook weer een naar Julia onderweg.