Edcina vorderingen

Regelmatig borduur ik toch een uurtje aan de merklap. En inmiddels heb ik er 30 uur aangewerkt. Het was daarom weer tijd voor een foto.

edcina 30 uur

Een lekker stuk opgeschote hè, ik ben inmiddels bezig met het tweede grote motief. De tussen motiefjes zijn ook gedaan. Ik moet nu nog een klein stukje van de boom borduren, dan is er 1 patroonblad helemaal gedaan. In totaal bestaat het patroon uit 8 pagina's. De rand werk ik steeds maar mee met het middenstuk. Dat geeft gelijk ook een fijne referetie voor het plaatsen van de motiefjes. 

In mijn vorig blogje berichtte ik al over het gaan dubbelen van de fruitquilt. Dat gaat helaas nog niet zo snel. 

achterkant snijden

Donderdag heb ik de grote lap stof gewassen. Vrijdag vol goede moed begonnen met meten, snijden en naaien. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik worstel altijd vreselijk met die grote lappen. En dan ben ik ook nog eens als de dood dat ik de boel zal verknippen/snijden. Daarom tig keer na meten en uiteindelijk had ik bedacht hoe het zou lukken. Eerst de quilt ruim op de lap leggen. Het overgebleven stuk stof knipte ik af. Dat gedeelte kon ik toen in drie gelijke stukken snijden en die heb ik aan elkaar genaaid zo dat ik genoeg lengte had om aan de zijkant van de grote lap te naaien. Pfff, dat denkwerk is altijd al het halve werk. 

onder de machine

Vervolgens de machine op tafel en gaan maar. Aan het begin van de middag had ik een achterkant. Ik ben niet gelijk doorgegaan met de volgende stap. Er moest later op de middag nog een bezoek gebracht worden aan de bibliotheek. Altijd best een opgave, voor mijn bekken is te lang stilstaan bij de rijen met boeken niet zo best. Na de bieb zijn dan de weekboodschappen aan de beurt. De lap stof werd daarom even gevouwen. Dit lag het hele weekend op een hoek van de tafel. Waar beide poezen dat natuurlijk wel een lekker plekje vonden om te gaan liggen. Ach voor ik verder ga even met het pluizenrollertje er overheen en de haren zijn weer weg. Nu moet er eerst weer gestreken worden, daarna losse draadjes van de achterkant van de top halen. Dan is het tijd voor het echte dubbelen. Maar voordat ik daar echt mee kan beginnen wil ik een paar klemmen halen om de lagen glad op de tafel vast te zetten. Met de latten methode wil bij deze nog niet, dan moet ik eerst nog weer een paar hele lange latten halen. En ik wil proberen of het me lukt om deze gewoon op tafel te dubbelen. Zaterdag in het centrum van Veendam al gekeken naar zulke klemmen, ik wil niet die grote ijzeren die ik weleens op foto's zie bij amerikaanse dames. Veel te bang dat die de net nieuwe tafel beschadigen. Zag echter niks bij de budgetstore, vanmiddag denk ik even op de fiets naar de Action. Misschien daar bij de gereedschappen en anders toch de Gamma.  

Reacties