Tussendoortje

Dinsdag lag hier het nieuwe exemplaar van Quiltnieuws in de bus. Fijn even doornemen tijdens de lunch. Mijn oog viel direct op het krokusquiltje. Gistermorgen kon ik me niet meer beheersen, bedacht dat ik net de goede kleur krokuspaars bij mijn zelf geverfde lapjes had zitten. Blauwen voor de lucht waren er ook wel.

tekenen

Ik ben begonnen met het overtrekken van de blokken. Tegelijkertijd heb ik de blokken iets aangepast. In Quiltnieuws zijn het blokjes van 10 bij 10 cm. Ik heb er blokjes van 4 bij 4 inch van gemaakt. Kon ik ook net de puntjes van diverse bloemetjes even doortrekken. En nu kan ik de driehoeken die ik voor de achtergrond nodig heb makkelijk snijden met de easy angle rulers. Aan het begin van de middag kon ik achter de naaimachine kruipen. Na eerst natuurlijk wat opruim werkzaamheden. Op de een of andere manier slibt dat bureau altijd dicht wanneer ik een paar weekjes niet achter de machine zit.

knop

Stofjes werden bij elkaar gezocht en het was weer even puzzelen hoe ik het foundation piecing het beste aan kon pakken, Uiteindelijk ging het vlot met behulp van mijn add a quarter liniaaltje. Met die priegelstukjes werkt dat toch fijn om gewoon een grotere strip stof aan te naaien en dan na het naaien bij te snijden. 

Voor de Merklapquilt heb ik dinsdag ook het blokje van Colin afgemaakt. 

blok Colin

In het midden een stermotief wat ik mooi vind. Een rij hartjes bovenaan, de zijkanten een bloemen motief en de datum erbij dat onze oudste zoon werd geboren. Deze lap ligt nu even weer aan de kant. Komend weekend komen er nieuwe randjes. Met die randjes motieven wil ik ook de laatste twee blokken in gaan vullen. Tussen het quiltwerk van gisteren door ben ik begonnen met het voorbereiden van een nieuw groot borduurwerk. Mijn eerste echte merklap naar een patroon. Het patroon van deze lap heb ik jaren geleden gekocht op de handwerktentoonstelling van de Vrouwen van Nu hier in het dorp. Het is de Edcina Pieters merklap, uit 1816. Het patroon heb ik indertijd gekocht om dat de originele merklap afkomstig is uit de omgeving van Meeden. En aangezien Meeden mijn geboortedorp is wilde ik dit werk ooit wel eens maken. Ik heb wel besloten om voor het project niet zwart of donkerbruin te gebruiken, zoals in het begin van de 19e eeuw gebruikelijk was hier, maar ik gebruik diverse kleurtjes voor de motieven. Binnenkort is het wel tijd voor een eerste foto.