Dag boom, hallo zon en randjes

 Zo even een inhaalblog. Vorige week donderdag wilde ik eigenlijk al een update blog maken met een foto van de randjes die bij waren. Maar op de een of andere manier kon ik geen foto's plaatsten op mijn blog. Na een druk weekend heeft manlief er gisteren naar gekeken. Wat bleek het werd veroorzaakt door een of ander Ask werkbalk die begin vorige week in de Google browser geplaatst was. Die werkbalk is nu weer verwijderd. En gelukkig mijn blog werkt weer. 

randjes bij

Hier nog even de foto van eind vorige week. De randjes zijn bij tot zover en ik heb een begin gemaakt met het blok van Justin. 

blok Justin

Dit is een foto van deze morgen. De randjes van deze week staan er ook bij op en het blok van Justin is klaar. Hij koos voor zijn blok het plaatje van een electrische gitaar. Dit gewoon kleurige patroon heb ik omgezet naar diverse tinten rood. De rand met poesjes heb ik zelf getekend in PC stitch, zo ook de zijrand. In eerste instantie had ik de gitaar hoger in het blok staan en geen randje bovenaan, maar dat vond ik bij nader inzien niet zo mooi. Dus de zijrandjes ingekort en een notenbalkje erboven getekend. Dan is borduursoftware toch wel fijn. Het volgende blok wordt voor Colin. 

Dit weekend stond verder in het teken van de tuin. Voor mij betekende dat een beetje snoeien. Maar voor Fouchienus veel meer. 

boom

Deze boom staat pal naast ons huis. In de twintig jaar dat ik hier woon is er nog behoorlijk wat hoogte bij gekomen. Met de storm van afgelopen oktober vond ik het echt doodeng, die boom die zo vlak bij stond te schudden. Toen zei ik al tegen Fouchienus, die boom wil ik nu echt weg, zonnepanelen of toch niet. Die panelen kwamen er een maand geleden. Vandaag ging de boom plat. Gelukkig niet in een keer pats boem, maar met beleid door een kennis die er een cursus voor heeft gevolgd. 

takken

Van onderaf werden met behulp van de hoogwerker eerst de takken eraf gezaagd. 

laatste tak

Hier was het de beurt aan de laatste tak. Alleen de stam was nog over. Die werd in plakken gezaagd, die met flinke dreunen op de grond terecht kwamen. 

stam

Al heel wat plakken vonden hun weg naar beneden, de stam is hier ongeveer nog op dakhoogte. 

laatste stuk

Even een foto vanaf de andere kant van het laatste stuk van de stam. Het werd steeds lastiger zagen. Die stam heeft toch een behoorlijke diameter. Volgens de zager was deze boom nog dikker dan middelste boom die enkele jaren geleden weggehaald werd. Inmiddels liggen de stamdelen op zij van het huis. De kleinere takken heeft Fouchienus gisteren versnipperd. Over een maandje worden beide stammen uit de grond gefreesd. En dan wil ik toch proberen of er op dit stukje grond een klein moestuintje gemaakt kan worden. 

 

Reacties

afbeelding van HenricaMaria

HenricaMaria (niet gecontroleerd)

O leuk een moestuin. Jan heft voor mij een paar grote rechthoekige bakken gezet met stapstenen rondom en daarin lekker vruchtbare aarde gestort, die ik elk jaar zelf vermeng met wat koeienshit en eigen compost ☺. Werkt prima en overzichtelijk. Natuurlijk is de ondergrond bij ons erg vochtdoorlatend en het klimaat droog zodat het hout van de bakken niet zo snel vermolmd. Ik weet natuurlijk niet hoe dat in jullie klimaat werkt. Ben reuze beneiuwd hoe het gaat worden.
Kram/Ria