Stekenlapje.

Terwijl ik bezig was met het borduren van de randjes op mijn lap, schoot me ook nog een ander lapje te binnen. Toch maar eens opzoeken.

Nou, dat zoeken viel trouwens heel erg mee hoor, ik wist waar het lapje was. 

boek

Het lapje zit namelijk al jaren in dit boek. Een cursus boek bij een Teleac cursus handwerken. De cursus werd uitgezonden in 1984. Ik heb alle lessen indertijd trouw bekeken, ook al had al jaren handwerk ervaring. En zelfs mijn handwerk akte in 1983 gehaald. Een hedendaagse cursus op tv zou ik ook nog weer bekijken. Veel te leuk immers. Zo heb ik vorige week dinsdagavond ook weer genoten van The Great British Sewing Bee. Gewoon 10 mensen die diverse kleding stukken in elkaar moeten zetten. Te saai voor woorden zullen misschien veel mensen zeggen. Maar ik vind het erg leuk om naar te kijken. Ook het geworstel van sommige deelnemers met de opdrachten. Zelfs zit ik ook weleens te hannessen, daarom is het zo heerlijk herkenbaar denk ik. 

binnen in boek

Tussen deze bladzijden zit het lapje. Compleet met kaartjes met borduurgaren in diverse tinten oud roze. 

stekenlapje

Het lapje is verdeeld in vier vakjes. Ik ben linksbovenin begonen met allerlei rijgsteken. Eerst gewoon hetzelfde aantal draadjes op en neer. Daarna ben ik gaan varieren met het aantal draadjes. En tot slot nog rijgsteken die verspringen in het randje. Iets wat ook erg leuke effecten geeft.

Het vakje rechts bovenin ben ik begonnen met een simpel stiksteekje over twee draadjes. Daarna over 4. Onder de stiksteekjes staan twee steelsteek variaties. En daar weer onder diverse platsteken. 

In het onderste vakje ben ik begonnen met de geluste steken. Eerst diverse kettingsteek variaties. Daarna feston- en taksteken. 

Het vierde vierkantje wordt gevuld met diverse gekruiste steken. Een werkje van niks natuurlijk om af te maken. Dat moet ik de komende weken ook maar eens doen. 

Reacties