Het beertje is af

In diverse etappes heb ik het Tatty Teddy projectje afgemaakt. Nadat ik mijn vorige blog berichtje had geschreven heb ik eigenlijk direct de witte stiksteken eruit gehaald. Daarna was het bij goed licht zaak om verder te prikken aan al die kleine priegel steekjes.

Tatty Teddy

Gistermiddag was het hele project klaar. Het patroon van deze stond in een oude Cross Stitcher. Ik heb zo nog wat andere TT patroontjes, maar voor ik weer een nieuwe begin is het toch eerst wel tijd voor iets anders. Iets met veel minder stiksteekjes. 

Een paar weken geleden had ik weer een nieuw blokje ontworpen voor in de Merklapquilt. En maandagavond ben ik begonnen om dat blokje te borduren. Dit is inmiddels het 6e blokje wat ik voor dit project heb gemaakt. Volgens mijn heb ik de vorige blokjes nog niet laten zien. Die zijn hier dan ook aan de beurt. 

blok 4

Onze voorletters, een D van Dineke en een F van Fouchienus. Met daarboven het jaar waarin we zijn getrouwd. En een kroon. 

blok 5

Een bloemen vaas, een motief uit het rode boekje van de Groninger plattelandsvrouwen. De bloemen heb ik geborduurd met een verloop garen. Meestal borduur ik eerst halve kruisjes van onderen naar boven en maak die dan van boven naar onderen af. Met dit verloop garen werkt dat niet. De kruisjes moeten in één keer afgemaakt worden anders ben je het verloop effect kwijt. Bij de bloemen aan de zijkanten heb ik ook de kruisjes in horizontale rijen gemaakt. Zo vond ik het effect van het garen het mooist uitkomen. 

blok 6

Alle drie kinderen krijgen een blokje in deze quilt. Voor paardenmeisje Lisette is er maar 1 toepasselijk motief te bedenken natuurlijk. Ik kon niet echt een paard vinden wat naar mijn zin was. De motieven uit diverse boeken vond ik meest te stylistisch. Daarom heb ik zelf deze getekend in PCstitch. Boven en onder een randje erbij wat me aansprak. En voor de zijkanten heb ik een hoefijzer vormpje getekend, natuurlijk wel met de open kant omhoog, om het geluk vast te houden. 

begin blok 7

Met de ontwerpen voor de blokjes voor Colin en Justin ben ik nog bezig. Er moeten echter nog 4 ander blokjes ingevuld worden. De aankondiging voor het randje per week project kwam voor mij een beetje als geroepen. In plaats van de randjes op een lange lap te borduren. Maak ik enkele blokken met randjes. Ik gebruik net als in de ander blokjes diverse kleuren rood uit mijn voorraad borduurgaren. Wil je ook die leuke randjes borduren? Hier op het Randje per week blog kun je elke week de patroontjes vinden dankzij Annelies en Simone. 

totaal tot 20 februari

Hier nog even een overzichts foto van de blokken die ik tot nu toe heb gemaakt. 

 

 

Reacties