Zwolle en Tatty Teddy

Wat hebben we zaterdag weer genoten van het bezoek aan de Handwerkbeurs in Zwolle. We zijn vroeg vertrokken, kaarten had mijn vriendin al bij de Primera gehaald. Superhandig dat dat kon. Bij de hal konden we nu zo doorlopen naar binnen. We hadden de auto ook nog vlak bij de ingang staan en met het zachte weer was het geen probleem om dat kleine stukje even zonder jas te overbruggen. Binnen was het eerst tijd voor een kopje koffie/chocolademelk. En daarna begon het grote feest. Eerst een ronde kijken. Ik had alleen in mijn hoofd dat ik wilde kijken naar een stuk borduurstof voor de merklap van Edcina Pieters. Daarnaast zou ik wel zien of ik iets leuks tegenkwam. Mijn budget zat in contanten in de tas, pinnen is me op zo'n verleidelijke beurs toch net te gevaarlijk LOL

beursaankopen

Met deze aankopen kwam ik uiteindelijk thuis. (en nog budget over ook) Een mooie sjaal, 1 voor 6 euro, twee voor 10. Als je dan met zijn tweetjes bent.... Zo ook met de ketting. Daarna zei ik wel en nu alleen nog aankopen waar ik wat mee kan doen. De kantsjaals die er hingen waren ook heel erg verleidelijk. Ik ben nu bezig om 1 te breien en de turquoise streng is een zijden garen waar ik ook een sjaal van wil breien. Heel fijn dat je bij het garen een gratis patroon kon kiezen. Nu blijft de streng mooi garen niet liggen omdat ik het juiste patroon niet kan vinden. De grote witte rol is een lap ecru linnen voor de merklap. En het andere rolletje is zandkleurige jobelan. Dat heeft nog niet echt een bestemming. Bij de stand van Meeuw liet ik de quiltstandaard aan mijn vriendin zien. Van de dame in de stand kreeg ik gelijk de vraag of ik al een sleutel voor de knoppen had. Nee, dan kreeg ik er gratis een mee. Hele fijne service. 

Eigenlijk gaat het nu ontzettend jeuken natuurlijk om te beginnen aan die merklap, maar ik wil toch eerst dat beertje af hebben. Gisteren was het natuurlijk nog bijkomen voor de TV. Ik ging lekker bezig met franse knoopjes en sterren in wit. Later ook stiksteken die in het patroon met wit stonden aangegeven. 

stiksteken

In de rand van de muts heb ik de stiksteken met twee draden wit gedaan. Turen hoor, dat wit op bijna wit. Kijk ik later naar het plaatje, staan daar de stiksteken met donkergrijs. Nu twijfel ik dus tussen uithalen of laten zitten. De stiksteekjes rond de pompons zijn op het patroon ook al heel anders dan op het plaatje. Zag ik, daarbij vind ik het fijne van het patroon wel mooier staan trouwens. Vandaag eerst maar even verder met het grijs rond het beertje. Dan zie ik wel wat ik met dat wind in de rand van de muts doe. 

beer

Kijk, sterren in de lucht in geel getekend en ook de lijnen in de rand. Oooh, wat wordt de verleiding dan groot om dit eerst in de kast te leggen en iets anders, wat minder lastig is te pakken. 

Reacties

afbeelding van Pauline

Pauline (niet gecontroleerd)

Leuke aankopen! Wel een lastig borduurwerkje wat je aan het maken bent...persoonlijk vind ik gekleurde patronen ook niet zo fijn, ik heb dat met de Japanese maiden ook ( alle patronen van dimensions) dat is soms gewoon verwarrend.
Als de fout niet te erg zichtbaar is zou ik het gewoon maar zo laten.

afbeelding van Tania

Tania (niet gecontroleerd)

Oooh, wat ben ik toch wel een beetje jaloers op jullie Nederlandse meiden. Ik zie op alle blogs leuke verslagen van Zwolle!
Maar binnenkort is het onze beurt ;-)
Je Taddy Teddy wordt erg mooi.
Tja, soms is het wel wat lastiger, maar volhouden hé!