Quiltdag van de Lappenkrans

Ik zit nog helemaal na te genieten van de fantastische afsluiting van dit seizoen van onze quiltgroep. Dit jaar hadden de dames die het spul leiden een quiltdag georganiseerd in Dorpshuis de Menterne. Compleet met een supergoed verzorgde lunch. We konden ons de hele dag lekker uitleven achter de naaimachine met ons groepje van 13 dames. Natuurlijk ook wel wat praten tussendoor, maar we waren zo hard aan het werk dat er regelmatig een opmerking kwam dat we toch wel stil waren.

mijn plekje

Hier mijn plekje met de blokken waar ik mee bezig was. Het geheel begon met een stapel van 6 lapjes en na drie keer snijden en naaien was het al dit. 

klaar voor de strijkbout

Weer een aantal keer snijden en naaien later lag deze stapel klaar voor de strijkbout. 

blokken

Om drie uur in de middag ongeveer had ik deze blokken af. Alleen het blok nr 6 wat hier rechtsboven ligt had een scheve naad, waarschijnlijk toch een beetje verschoven onderop de stapel tijdens het snijden de laatste keer. Ik ben dapper begonnen met uithalen, maar kwam er even later achter dat ik bezig was de verkeerde naad uit te halen. Daarop heb ik het geheel maar neergelegd, ik was ook wel erg moe inmiddels en de pijn in mijn bekken deed de concentratie ook geen goed natuurlijk. De meeste dames hadden hun blokken af. Super leuk natuurlijk om de blokken van iedereen te zien. 

blokken Riet

De blokken van Riet.

blokken Trijn

De blokken van Trijn. 

blokken Caty

De blokken van Caty

Ik heb nog een paar foto's van de blokken sets van andere dames, maar die zal ik even in een apart blogje zetten, anders wordt deze zo lang. 

 

Reacties

afbeelding van Bezoeker

Bezoeker (niet gecontroleerd)

Wat leuk, zo al die blokken zien! De ene kleurencombinatie valt me al beter mee dan de andere, maar dat is ieder zijn smaak hé! Fijn dat je een leuke tijd had. Jammer van die ene blok, maar dat komt ook nog wel in orde vermoed ik.