Zand

Op zo'n dag als gisteren kun je alleen maar heel blij zijn met de goede afsluiting van de kunststof kozijnen door het hele huis. Bij de oude voordeur was het binnenkomende zand een groot drama. We hebben maar regelmatig het zand uit de gang richting de deur geveegd, zodat we er niet steeds door heen liepen. Vanmorgen was dit de aanblik bij de voordeur. Ik had een oude handdoek voor de deur gelegd, maar het zand kwam ook hogerop door de sponning.

gang

Nou, ja vegen en dweilen en dan is het weer weg. Een groter probleem is mijn naaikamer boven. Dat is de enige kamer waar nog geen nieuw kozijn in zit. Daar nog het oude gietijzeren kozijn. Ik had bij de eerste tekenen van zand in de gang gekeken hoe het er daar voor stond. Dat leek goed te gaan, maar vroeg in de avond zag ik toch dat er een ligt grijze waas over mijn bureau lag. En nee, dat bureau was niet opgeruimd. Gelukkig lagen de kippenblokken in het blokkenboek. De naaimachine stond netjes afgedekt met de stofkap. Alle lapjes die op het bureau liggen, waaronder resterende lege blokken voor de kippen. Moet ik voorzichtig uitschudden. Dat werkt, heb ik al uitgeprobeerd. Vooral maar niet direct met water bezig gaan. 

Voorlopig is eerst die gang aan de beurt. Morgen is Fouchienus jarig, wat we zondag gaan vieren. Wel even van anders te doen dus dan de naaikamer. 

Mischa

Even nog een foto van Mischa van gistermiddag. Snel naar buiten geweest om te plassen, want prettig lopen was  het niet. Zo zag het dier eruit bij binnenkomst.