Het wiel is gequilt

In etappes heb ik het wiel de afgelopen week in de ditch gequilt. Sommige stukjes gingen door de dikke naden erg lastig, maar al met al viel het me toch mee. Nu zijn de vier hoekmotieven aan de beurt. Wat quilten betreft een stuk gemakkelijker, geen naden en ook zit er geen luierinleg achter de stof. Ik denk dat ik daar in de toekomst toch wat meer aan moet denken. Wanneer ik iets met de hand wil quilten en dat ben ik toch meest van plan, dan is foundation piecing niet echt superhandig.

voorkant wiel gequilt

Op deze foto is het natuurlijk niet heel goed te zien, daarom heb ik ook nog een foto van de achterkant gemaakt. 

achterkant

Door het licht lijkt de achterkant nu grijs, maar deze is van dezelfde zwarte stof als de voorkant. Ik heb alleen bedacht dat ik deze rijgsteken niet heel erg handig vindt tijdens het quilten. Volgende keer wanneer ik een quilt ga dubbelen met de latten, want dat beviel prima ga ik gewoon spelden. En als de lagen goed op elkaar zitten kan ik gewoon rustig bij de tafel gaan rijgen in blokken. Dat vindt ik voor het handquilten toch een heel stuk prettiger. 

peekaboo34 uur

Ook nog maar even een borduurupdate. Het gaat niet heel hard met de hondjes, maar toch komt er steeds weer een stuk je bij. In totaal heb ik hier nu 34 uur aan gewerkt. Verdeeld over zoveel maanden is dat voor mij echt een borduurtempo van niks. Indertijd met het borduren van de schoolfoto en ook met sneeuwwitje deed ik soms wel 34 uur borduren in een week. Maar quilten deed ik daarbij niet. En ik vind dit eigenlijk ook wel lekker zo, gewoon lekker borduren als ik zin heb, en niet zo snel mogelijk een project weer tig uren verder hebben. 

In several steps I quilted the big cartwheel during the past week. Quilting was difficult sometimes because of the big seams but I am glad I did it. You can't see it very well on the front of the project, that's why I also took one of the back of the quilt. The picture looks like there is grey fabric on the back of this quilt but it is also black. While quilting I realised I didn't like this basting stitches at all. So when I am going to sandwich a new quilt, I will pin while using the planks and after that I will thread baste in blocks like I always did. 

I also took a new picture of the two doggies. It is not going very fast, but there is progress. So far I stitched on this one for 34 hours. For me 34 hours in several months is really slow compared to how much I stitched in Snow White and the schoolpicture, but it feels good this way again. Not a race to make the next 10 hur pictures as soon as possible but it is more back to being a nice hobby to unwind. 

 

Reacties

afbeelding van mieke

mieke (niet gecontroleerd)

Het wiel is mooi, mooi doorgewuilt.
Je schrijft dat rijggaren onhandig quilt !
Maar je hebt het wel erg dicht opelkaar doorgeregen.
De steken mogen gerust wat verder uit elkaar liggen.
Of kleine tags inschieten, werkt ook fijn.
Maar is ook een gepeuter om ze weer te verwijderen.
grtjs Mieke

afbeelding van Shirley

Hij is mooi zeg, en ipv luierinleg kan je ook theezakjespapier gebruiken, dat is zo dun, daar merk je niks van, en het kan blijven zitten, dus geen gepeuter. Of je werkt met freeserpaper, vouwt bij alle stiklijnen het papier, en dan ipv op het papier te naaien, naai je naast de vouw van de stiklijn, blok klaar, papier er af, en goed voor ongeveer 5 keer hergebruik. Wel freeserpaper strijken voordat je patroondelen er op tekent, want het krimpt mm's door het strijken.