20, 21, 22 of zoiets

Na het zien van allerlei blogjes met foto's van "toen in 21 was" heb ik ook maar eens mijn albums er bij gepakt. Om tot de ontdekking te komen dat ik geen foto heb van mij als 21 jarige. De foto's die in het album zitten zijn gemaakt met de Olympus camera die ik in 1982 kocht. Zelf sta ik er daarom ook niet echt veel op. Deze kwam ik tegen, gemaakt Pasen 1983 een uitstapje met ouders en vriend naar Bourtange.

Hier was ik nog 19, studerend aan de Pedagogische Academie in Winschoten, lange haren en nog helemaal donkerblond. Alleen een zwarte lok in mijn pony, die lok werd vrij snel na mijn 21 ste al helemaal wit. 

Dit is een dikke maand later, met Pinksteren naar Terschelling geweest, even relaxen vlak voor de eindexamens van de P.A. De haren waren er helemaal af, met die trui ben ik maanden bezig geweest, eerst allemaal lapjes breien, kruiden erop mazen en daarna alle lapjes aan elkaar met boerenhemden steek. 

vakantie limburg

Deze kwam ik nog tegen uit 1986, vakantie in Zuid-Limburg samen met mijn ouders. Mama is aan het breien, papa aan het lezen en ik ben volgens mij aan het haken. Als ik zo naar mijn handen kijk, moet heel erg nadenken wat dat haakwerk dan geweest kan zijn. Ecru haakgaren en ook vrij groot. Kan een gordijn in filet haakwerk geweest zijn. Iets van 60 cm bij 1 meter met een patroon van bomen erin. Het geheel was bedoeld voor het raam in de balkondeur van mijn flat. Alleen ben ik volgens mij verhuisd voor het gordijn helemaal af was. 

Geen 21 foto hier dus. Nou, ja zullen de 21 jarigen van nu die foto's wel hebben als ze zo rond de 50 zijn? Van toen heb ik misschien niet heel veel foto's, maar ze zitten wel netjes in een album. Iets wat ik van de vele foto's die ik tegenwoordig maak niet kan zeggen. Die staan toch hoofdzakelijk in computer bestanden. Nog een stuk erger eigenlijk dan de foto's van begin 2000 die hier allemaal nog in een doos zitten. Dat zit tenminste nog chronologisch in mapjes. Hoe is dat bij jullie hebben jullie alle digitale foto's geprint in albums of is het ook zo'n enorme voorraad die je nooit meer ziet nadat ze een keer op een blog of facebook zijn geplaatst?

When I saw so many old pictures on blogs I got my albums out too. Only to find out I do not have pictures of me being 21. The pictures I have in my albums were al taken with my Olympus camera, bought back in 1982. And since this was my camera, I took most of the pictures myself. The first one I did find of me was taken at a trip with my parents to Bourtange at Easter 1983, I was 19 there, studying to be a teacher. I still had long hair. On the second picture made just a few months later the hair was gone. I had made the sweater my self. Still have it upstairs. 

The last one was made in 1986, on a vacation with my parents in Zuid-Limburg. My mother was knitting, I was doing crochet I think when I look at my hands and my dad was reading. I think I was making a curtain for the balcony door in my flat. The only problem with that project? I moved out before I finished the curtain. 

No 21 picture here. Well do you think the 21 year old from now will have those pictures when they are turning 50? I may not have many pictures from back then, but I do have them in albums. Something I can't say of the pictures I make now. All those computer files with pictures that need to be sorted one day. How is that with you, do you have prints of your digital pictures to look at. Or is it also a big stash of files you never ever look at after they were put on a blog of facebook?

Reacties

afbeelding van Michelle

Super leuk om al die foto's terug te zien! En wat super dat je die trui helemaal zelf hebt gemaakt! Bij mij zijn de foto's ook een rommeltje. Door een crash ben ik veel foto's op de computer kwijt geraak, daarom het idee om foto albums te gaan maken, maar tot nu toe bleef het bij een idee.

afbeelding van Bezoeker

Bezoeker (niet gecontroleerd)

Wat leuk dat je ook wat foto's hebt laten zien!
Wat gaat de tijd toch hard he...
De oudere foto's zitten hier nog keurig in albums geplakt.
Dat stopte inderdaad toen alles digitaal werd.
Hoewel ook daar een aardig deel wel van is afgedrukt, maar dat zit dus nog steeds niet in een boek.
De rest staat op de pc, wel veilig hoor met een back-up,en zo af en toe maak ik er een fotoboekje van als er ergens een aanbieding is.

groetjes Pauline