Dubbelen met latten

Fouchienus is al een aantal weken druk bezig in Lisette haar oude slaapkamer. Nu zij in Groningen woont is het de bedoeling dat Justin van zijn piepkleine kamertje naar de grote kamer verhuisd. Alleen was die kamer wel helemaal roze LOL. Zaterdag moest er weer eens een bezoekje aan de Gamma gebracht worden, voor verf en wat hout. En tijdens dat bezoek je dacht ik er aan om een lat mee te nemen om de quilttop te kunnen dubbelen met de latten methode. Zondagmiddag werd de lat doormidden gezaagd en de kanten een beetje rond geschuurd. Op de beide latten plakte ik van die papieren liniaaltjes. Is het midden van de latten simpel te vinden en daardoor hoop ik de stof er gemakkelijk recht op te krijgen.

latten

Na diverse huishoudelijke bezigheden was het gistermiddag echt wel tijd om de tafel leeg te maken en te gaan sandwichen.

stof op tafel

Hier de beide lagen van de quilt op tafel, hier was ik bezig met het oprollen van de lagen op de latten. Iets wat me enorm meeviel. Ik kon het geheel vrij simpel oprollen zonder dat de boel scheef ging. 

klaar om te beginnen met rijgen

Hier ligt het geheel klaar om te beginnen met rijgen. Mooi vlak en ik kan de hele breedte goed bereiken zo. 

Nu dacht ik dat ik ook de foto van de geregen quilt kon laten zien, maar schijnbaar is het bij het overzetten van camera naar geheugenstick misgegaan, want ik vind te foto niet in het mapje. En natuurlijk heb ik na het overzetten de camera losgekoppeld van de computer en ook de batterijen eruit gehaald om op te laden. Komend weekend moet ik er echt aan denken om nieuwe oplaadbare batterijen te halen. Dit setje is echt aan zijn einde, ik moet ze nu zo vaak op gaan laden met als gevolg 9 van de 10 keer geen gebruiksklare fotocamera. 

Fouchienus started a few weeks ago to transform Lisette's old very pink room in a room for Justin. He always had the smallest bedroom in our house. But now his big sister is living in Groningen so he can have her room. Every remodelling needs several trips to a DIY store and Saturday afternoon we went again and I reminded to take a plank to help me sandwiching my latest quilt top. Sunday afternoon Fouchienus took the saw and made two planks out of the single long one and he also sanded the corners a bit. On the planks I glued some paper measuringtape. And after my household chores I was ready to sandwich on Monday afternoon. 

First the two layers of fabric on the table and I rolled the two layers each on one plank. When I had done that I could turn the whole thing around and put batting in between the layers. On the last picture I am ready to start basting. I have a picture of the finished basting, but that is stil on my camera I think. And in between getting the pictures from the camera on a memory stick and writing this I got the batteries out of the camera to load once again. I do have to remember to get some new batteries. These have to be recharged sooner and sooner. 

Reacties