Quiltwerk is af

Zojuist heb ik de laatste quiltsteekjes gezet aan de rozenquilt. Ik had gedacht dat dat eerder deze week zou lukken, maar op de een of andere manier waren er steeds andere dingen te doen die van mijn quilttijd snoepten.

Hier ligt de quilt voor de foto even op de bank, door het licht van de zijkant is het quiltwerk mooi te zien. Nog even een detailfoto.

detail quiltwerk

Ik ben erg tevreden over het quiltwerk en de uitstraling van de quilt. Na het weekend kan ik nu de zijkanten bij gaan snijden en een bies aanzetten. Heerlijk om weer eens zover met een quilt te zijn. 

boeken

Deze boeken had ik me begin september besteld en vorige week kreeg ik ze binnen. Beide leesboeken zijn heel verleidelijk om in te beginnen natuurlijk, maar ik heb ze tot nu toe weerstaan. Ik was nog met biebboeken aan het lezen en het quiltwerk had voorrang. In het quiltboek wordt het quilten met de hand uitgebreid behandeld en daarin vond ik verschillende handige tips om mijn quiltwerk nog te verbeteren. Soms zijn het van die kleine trucjes die je enorm kunnen helpen. En in quiltcursussen gaat het over het algemeen toch meestal over het maken van een top, niet over het quiltwerk. Vandaar dat ik daarover toch langzamerhand allerlei informatie aan het verzamelen ben. 

Reacties