Gehaakt kleedje af, wat borduren en rand quilten

Toestanden hebben met de computer schijnt wel besmettelijk te zijn, de laatste dagen las ik op verschillende blogs over problemen met foto's plaatsen en bewerken om ze fatsoenlijk in een blogbericht te krijgen. Hier zat ik ook te klieren met het foto's plaatsen. Met als gevolg geen zin in een en ander uit te zoeken en maar weer uitstellen tot de volgende dag om een berichtje te maken. Gelukkig heeft Fouchienus het afgelopen weekend het nieuwste fotoprogramma op de desktop weer zo aangepast dat ik er simpel foto's mee kan verkleinen. Schijnt een heel simpele instelling te zijn, maar ik kon het weer niet vinden LOL Nu werkt alles hier weer, want foto's bewerken op mijn laptopje gaat zo verschrikkelijk sloom, dat doe ik ook liever niet. Wat zijn dan de foto's die al een tijdje op de camera stonden?

Gehaakt kleedje

Allereerst het gehaakte kleedje waar in in september aan was begonnen met het haakgaren van de Wibra. Ik heb het kleedje nog niet geblokt, wel zijn alle draadjes al afgehecht. Flink hè, daar kan ik anders heel erg mee treuzelen. 

Met de rest van het garen ben ik nu aan het kunstbreien. Dat geheel zit nu eerst volgens de magic loop methode op een rondbreinaad en valt daarom nog even niet fatsoenlijk te fotograferen. Doe ik wel een keer als ik verder ben, volgens het patroon wordt het een redelijk groot kleed en ik ben van plan om daar gewoon een langdurig project van te maken. 

Wat borduren betreft ben ik weer een stuk verder gegaan met de Ark van Noah. 

noahs ark

Het kleine plaatje van de bighorn sheep is afgemaakt en ik ben begonnen met de eekhoorns. In de avonduren heb ik ook weer een stuk van de hokjes aan de bovenkant gemaakt. De volgende keer dat ik met dit werk bezig ga zit ik wat betreft de dieren op de helft. 

Na een uur of 10 borduren aan die diertjes over 1 draadje had ik ook wel weer even zin aan iets anders. Dat werd weer een pakketje van Francien's katten met als titel Tomcat Joris, Suzy in a box. 

Hier een eerste foto van dat werkje. Ik ben begonnen te borduren aan de poten van de rode kater. 

Tomcat Joris, Suzy n a box

En dan tot slot nog een foto van mijn quilt werk aan de Rozen à la Nel. 

quilten van de rand

Ik ben bezig met het quilten van een ruit patroon in de rand van deze quilt. Voor het eerst maak ik daarbij gebruik van de quiltmutsen die ik dit voorjaar heb gemaakt voor dit doel. En ik moet zeggen dat ze me prima bevallen. Iets wat me trouwens nog steeds niet beviel was mijn houding tijdens het quilten. Voor mijn bekken is het zitten het prettigst in mijn Ikea stoel, met de voeten op de voetenbank. Alleen dan zit je nogal achterover en was ik tijdens het quilten constant bezig met het balanceren van de ring. Wat weer vermoeiend was voor de schouders enz. Andere quiltsters zie ik vaak aan een tafel zitten, met de ring steunend op de tafelrand. Iets wat ik natuurlijk ook al wel eens heb geprobeerd, maar wanneer ik op onze eetkamerstoelen zat bij de tafel dan kon ik geen fijne houding vinden. Tijdens het bekijken van foto's van een quiltbijeenkomst zag ik weer foto's vorige week van iemand die zat te quilten aan een tafel. En ik waagde vrijdag maar weer eens een poging. Alleen heb ik als stoel een klapstoel gepakt die ik normaliter gebruik wanneer ik ga accordeon spelen. Die stoel is nl een cm of 5 lager dan onze gewone stoelen. En zowaar, het gaat, ik kan ten eerste goed met mijn voeten bij de vloer komen(ja, daarom gebruik ik die stoel ook tijdens het accordeon spelen) en als ik de quiltring nu laat leunen op de tafelrand heeft dat ook voor mij een goede werkhoogte. Inmiddels ben ik halverwege de tweede kant van de quilt, straks ga ik nog even weer verder. 

 

Reacties