Vakantie en meer

Vakantietijd, daarom was het hier de laatste weken wel erg rustig. We zijn twee weken weggeweest met de caravan, maar ik heb mezelf een langere blogvakantie gegund, incl. in- en uitpaktijd. En natuurlijk hadden we vorige week ook nog de Olympische spelen op tv. Dat vind ik altijd leuk om te kijken, al die verschillende sporten. De 21ste juli vertrokken we naar de camping in Manderscheid, in de Vulkaaneifel. Dit jaar waren we weer eens met zijn vieren, mijn vriendin Bouwina ging ook gezellig mee.

Niederburg Manderscheid

Dit is een blik op de Niederburg in Manderscheid vanuit het dorpje, wat een stuk hoger op de heuvel ligt. Rechts kun je nog net de weg zien waarlangs we aankwamen rijden die eerste zaterdag. Via een redelijk steile haarspeldbocht kwamen we toch goed in het dorp aan. Voor Fouchienus was het even zweten, voor het eerst met de caravan de hoogte in. Vooral omdat bleek dat de smalle weg door het dorp ook nog steeds omhoog ging. De camping lag net buiten het dorp, nadat we ons hadden aangemeld bleek dat we over een karrenpad met haarspeld bocht naar beneden moesten naar onze plek. Eng!!!Want Bouwina en ik zagen het naast de auto toch een meter of 15 steil naar beneden gaan. 

Lekker in de schaduw

Na het slechte weer van de voorzomer van 2012 troffen we het geweldig deze vakantie. In de eerste week was het droog en warm. In de middag zochten wij daarom maar de schaduw van de bomen op. Heerlijk lezen of even de oogjes dicht. 

In de Niederburg

Natuurlijk wil een mens ook bij die hitte niet alleen maar voor de caravan hangen. Op vrijdagochtend bezochten we daarom de Niederburg. Blijft toch leuk om zo'n burcht te bekijken, ook al is het een ruïne. Dat hier zoveel jaar geleden mensen woonden blijft bijzonder. Bouwina, Fouchienus en Justin komen hier net weer naar beneden. Vanwege de oneffenheden in de trappen was het heel erg uitkijken met lopen. 

lekker eten

De hele vakantie hebben we weer lekker gegeten van de scottel. Meestal kook ik aardappeltjes/groente in de caravan en gaat het vlees op de scottel. Deze keer heb ik maar 1 keer aardappelen gekookt. Voor de rest ging alles op de scottel. Dit hier was de vrijdagse patat met frikandel. Van de aardappels waren frieten gesneden, paprika en ui erdoor, duitse frikadel met sla erbij en we hadden weer een heerlijk maal. Ondanks alle heerlijke eten was ik bij thuiskomst een halve kilo lichter dan voor de vakantie. Vermoedelijk met dank aan de diverse wandeltochten. En natuurliijk de tochtjes naar de wc. Daarvoor moesten we ieder keer toch een stuk dalen en klimmen. Al met al was het een supervakantie. 

En heb ik in de vakantie nog wat aan mijn handwerk projecten gedaan. Ik had het Pieter Konijn borduurwerkje mee. Maar daar heb ik niet heel veel aan gedaan. Het breiwerk wat mee was, was handiger te pakken. Sinds de vorige vakantie had ik een paar sokken op mijn rondbreinaald staan. Deze heb ik afgemaakt. 

De wol is van handdyed van Regia en ik heb een patroon uit de 2e sokken Verena gebreid. In het sokken tasje zaten ook nog mijn handschoenen. De eerste was bijna af, op de duim na. Hier ben ik na de sokken met verder gegaan. Bij thuiskomst moest ik van de tweede nog de wijsvinger en duim breien. Dit heb ik afgelopen zaterdagmiddag afgemaakt tijdens het kijken naar de Olympische spelen. 

handschoenen

De handschoenen zijn gebreid naar het basis patroon uit het boekje Handschoenen en wanten brei je zo! Ik ben er in grote lijnen tevreden mee, voor een volgend paar zal ik alleen wat minder steken voor de duim gebruiken. Die is nu wat wijd. 

Ook het Pieter Konijn borduurwerkje heb ik tijdens het kijken naar de Olympische spelen afgemaakt. Tijdens de vakantie had ik het grootste deel van de kruissteekjes wel afgemaakt. De stiksteekjes kon ik toen sowieso niet doen. Op deze fijne aïda moesten die gemaakt worden met een naald met scherpe punt. Ook hier thuis zat ik daar nog weer een beetje tegenaan te hikken, maar afgelopen zondagmiddag heb ik alle stiksteekjes afgemaakt. 

Pieter Konijn

En dan tot slot een nieuw project waar ik afgelopen vrijdag mee ben begonnnen. Na het dikke vest wat ik afgelopen winter heb gemaakt wilde ik ook nog wel wat dunnere vestjes. Vorige week woensdag waren wij in de stad Groningen. Daar kwamen we een nieuwe wolwinkel tegen. Ik heb even binnen gekeken en zag veel mooi wolletjes. Waar onder ook wat Drops. Prettig om dat garen eens live te zien. En ik hoop voor een volgend project daar eens wat te kunnen kopen. Deze keer heb ik Drops fabel online besteld, nadat ik op de Drops site had gekeken voor een leuk vestpatroon. Vrijdagmiddag werd de doos met garen bezorgd. Inmiddels schiet ik al lekker op met het voorpand. 

Het lijkt een beetje gek zo. Dit is het linkervoorpand, rechts zie je de middenvoorkant. Nog even doorbreien en dan kunnen de steken aan de zijkant op een hulpdraad. De punt vorm wordt dan doorgebreid met ook de mouwen erbij aan. 

Reacties

afbeelding van Pauline

Wat een mooie foto's!
Prachtig.
Goh, vroeger heb ik een vriendinnetje gehad, in mijn kleutertijd.., dat ook Bouwina heette, ze heette Vlag met haar achternaam volgens mij.
Mooie handschoenen en sokken, dat vind ik altijd zo knap!

groetjes Pauline