Sue Daley workshop

Vandaag ben ik aan het bijkomen van een superleuk en ook leerzame dag. Gisteren was de workshop Antique Sampler van Sue Daley in Nieuw Buinen. De workshop begon om half 10 en ik zat tegen kwart voor negen in de auto om naar Nieuw Buinen te rijden. Ik was lekker op tijd tegen kwart over negen en er kwamen nog heel wat andere auto's ook aan. Voor het begin van de workshop heb ik nog het  halve hexagon malletje gehaald en hierna kon de pret beginnen. 

086suedaley12042011

Sue legde het beplakken van de mallen met behulp van de lijmstift uit en daarna konden we beginnen. Ik had allerlei stof resten in een plastic zak gemikt, onder het motto wat ik vandaag maak hoeft geen hele quilt te worden, eerst maar eens oefenen. Eerst begonnen we met een hexagon met daarom heen 6 halve hexagonnen. Later maakten we een 6 puntige ster die op een ondergrond werd geappliceerd. De hexagonnen heb ik af gekregen, maar tijdens het appliceren van de ster was het al een eind in de middag en ging bij mij het lampje voorzichtig uit. Ik was dan ook blij dat Sue met een show and tell van haar quilts begon. Ze had een aantal heel erg leuke quilts bij zich. En ik was vooral ook helemaal weg van de geappliceerde randen. 

087suedaley12042011

Hier een van de quilts tijdens de show and tell. 

088suedaley12042011

Deze heb ik na afloop nog op de foto gezet gewoon voor de leuk om me eraan te herinneren hoe mooi ik al die verschillende kleurtjes op zo'n creme kleurige ondergrond vind. 

089gemaakt12042011

Hier heb ik mijn beide oefenwerkstukjes. Het was niet mijn bedoeling, maar ik denk wel dat ik ze verder in een quiltje ga gebruiken. Maar daar wil ik nog even rustig over nadenken. Na afloop van de workshop konden we nog naar de Naaidoos voor een hapje en drankje en we kregen ook nog een leuk pakketje mee. 

090pakketje12042011

Deze heb ik me uitgezocht, leuke lieve stofjes met nog een setje hexagon malletjes. Wat ik hiervan ga maken heb ik nog geen idee van, maar dat komt wel goed. 

Wordpress category: 

Reacties