Sneeuwverven

Op heel veel blogs was de afgelopen dagen te lezen over sneeuwverven. Vorig jaar had ik dat al gelezen bij Margeeth . Het leek mij super leuk ook al omdat ik in 2006 de workshop bij Ans Kastein zo leuk vond. Ik had alleen geen verf in huis en ik dacht dat de sneeuw allang was verdwenen als ik verf had besteld. 

Op de handwerkbeurs in Zwolle kocht ik wel een basis set verf. De hele zomer niet geverfd, maar ik was klaar voor sneeuwverven. Ben ik het vorige week helemaal vergeten. Nu lag er hier ook niet heel veel sneeuw, maar toch. 

Vanmorgen was het echter weer wit. Eerst heb ik Justin naar school gebracht, de weg was nog erg vies en dat vind hij het toch prettiger om even samen te fietsen. Daarna sneeuwruimen maar toen was het toch echt tijd om te kijken hoeveel witte stof ik had. Dat was een cm of 80 van 140 breed. Het geheel in vier stukken geknipt en in de zout en soda oplossing gezet. Emmertjes had ik ook al verzameld. Alleen kon ik maar twee bloempotten vinden. 

Nu staat het geheel zo op de vensterbank in de keuken. 

080sneeuwverven09122010

Erg spannend, ik moet het geloof ik laten staan tot de sneeuw smelt, voor de rest ga ik nog maar eens even vragen op de kletsters lijst. Wanneer ik moet spoelen. 

This morning we had snow again and I did some snowpainting. I read about it last winter, but back then I had no paint etc. Now it snowed last week for the first time but I forgot I wanted to do some painting. 

Now I first brought Justin to school and cleared our paths. Then I got my white fabric out, the small buckets and some flower pots. Right now it is on my window sill like this. I am very curieus to know what this will look like later. I still have to find out what I have to do with the fabric after the snow has melted. LOL

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van Groetjes Klaske

Ik kreeg van Aart het advies om, nadat de sneeuw gesmolten is de lapjes voorzichtig in plastic zakjes te doen en een dag op de verwarming te zetten.....(Door warmte hecht de verf beter zegt men) ik kon het een ochtend vol houden en heb toen gespoelt, met een goed resultaat!
Suuces ermee, mijn witte stof is helaas op, maar sneeuw ligt hier nog genoeg.

afbeelding van Marjolijn

Ik heb ook onderin een lapje gelegd. Toen alle sneeuw gesmolten was, inderdaad, de lapjes overgedaan in een plastic zakje en op een warme plaats wegzetten. Als je ook turquoise hebt gebruikt moet je het eigenlijk 72 uur laten staan, anders toch wel 2 dagen is het beste. Dan goed uitspoelen en daarna wassen op 60 graden in de wasmachine. De resultaten zijn heel verrassend! Succes.

Facebook-reactieblok