Sokken

Momenteel ben ik geloof ik wat bezigheden betreft net zo veranderlijk als het weer. Aan een kant ben ik heerlijk bezig met Sneeuwwitje en wil ik daar mee wel verder, maar ook het quilten begint te trekken. Daar was ik deze week ook mee bezig, maar mijn naaimachine ging stuk. Het voetje beweegt moeilijk op en neer en tijdens het naaien bijna geen druk op mijn stofjes. De gitaarquilt ligt daarom nog even langer stil en ook de siggies.

Nu was ik gistermorgen weer een paar sokken voor Oma aan het afbreien. En op de sokkengroep zag ik een leuk patroon van een nieuwe samenbreisok. Ben ik na het afmaken van de ecru sokken begonnen aan een paar rood blauwe Vellamo sokken.

003regiacottonoma03032010

Kijk hier de affe sokken voor Oma, nu twee klaar en nog 1 paar te gaan.

002vellamo03032010

En hier het begin van de Vellamo sokken. Toch weer een paar vanaf de teen omhoog. Ik heb nu een printje gemaakt van de magic cast-on en dat ging prima. Ook de meerderingen van de teen gingen goed. Het inbreien heb ik met 1 draad links en 1 draad rechts gedaan en dat ging me toch gesmeerd, heerlijk. Nu is het verder een stuk streepjes breien tot aan de hiel. Dat wordt een boemerang hiel. Vind ik geloof ik ook het fijnst bij teen omhoog sokken.

The craftthings I do seem to change this week with the weather. I am still stitching Snow white and having fun. But I also wanted to quilt again. Started with the guitar strips but my sewing machine broke down. Fixing will have to wait because the car also needed repairs and well one can only spent money once.

Yesterday morning I finished grandma's socks. The simple ecru ones. And after reading on our sock group about a new knit along sock, the Vellamo I decided to do that one too. My first sock in two different colours and a fair isle pattern. It knitted o.k. even the toe up thing went well. I had made a print of the magic cast-on and it looks great. 

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van kitty

kitty (niet gecontroleerd)

Hallo Dineke, allereerst mijn beste wensen voro je! Wat een werk, die lensquilt. De stof voor ie voor mijn man heb ik al gekocht, het patroon gedownload, maar nu nog op maat kopieren voor ik kan starten!