710 uur Sneeuwwitje

Ondanks de sneeuw en de vorst zijn we gisteren toch maar even de tuin in gegaan. Wat blad opruimen, want her en der is toch nog wel weer wat terecht gekomen, ondanks de vele kruiwagens vol die we in de herfst weggebracht hebben. Komende woensdag wordt de groene container weer geleegd, daarom was het wel zo handig om die toch vol bij de weg te kunnen zetten. Ook hebben we wat struiken gesnoeid en Fouchienus heeft van een van de lindebomen de stam weer kaal gemaakt.

Soms sla ik eens een dagje over, maar over het algemeen borduur ik nu elke dag wel een stukje aan Sneeuwwitje. Inmiddels zit ik op 710 uur en van de nieuwe rij pagina's is al weer een mooi stukje klaar.

033sw710uur07032010

Het vloerkleed is nu helemaal af en ook weer een stuk vloer. Dat donkere stukje links gaat uitgroeien tot een tafelpoot. Vandaag ga ik gewoon weer verder.

Waar ik ook mee verder ga is de Vellamo sok.

004vellamo08032010

Ik heb heel wat streepjes gebreid, de hiel is klaar en nu ben ik bezig met het tweede inbreistukje. Wat me vrij gemakkelijk afgaat nu aangezien ik een filmpje heb gezien op internet over een uitleg van hoe te breien met in iedere hand een kleurdraad en die dan aan de achterkant in het breiwerk weven. Zo'n nieuw techniekje leren stimuleert toch ook weer in het breien. Kijk hier voor die video. Ze legt het heel rustig en duidelijk uit. De sokken zullen trouwens niet voor mezelf worden. Ze passen Lisette beter.

Yesterday we worked in the garden a bit, eventhough it is still frosty and there was a tiny bit of snow. We cleared out some old leaves and cutted some scrubs. I have put a few branches on a vase. Maybe they will give some spring flowers inside.

Snowwhite gets a little work every day. I have worked on her for 710 hours now. The carpet is ready and now you can see a darkspot at the left, that is the start of the table.

And the socks I knitted some stripes and now I am ready to knit the second row of two colour pattern. It is so easy because of the technique I saw in this video. Look here for it. Very clear instructions. I love this way of fair isle knitting.

Wordpress category: 

Reacties