Weer wat nieuws

Momenteel ben ik nog al onrustig geloof ik. Met als gevolg dat ik weer een geheel nieuw project ben begonnen. Ook al ben ik nog bezig met de Vellamosokken. Eigenlijk spraken de berichten op verschillende blogs over kantbreien en shawls me nogal aan. Kantbreien, ajourpatronen heb ik altijd heel leuk gevonden. In mijn tienerjaren en ook later nog heb ik diverse kantenkleedjes ook gebreid. Gehaakt ook trouwens, hoe fijner, hoe leuker. Tja, toen zat ik met die kantbrei jeuk. En waar het jeukt moet je krabben zeggen ze hier. Dat was even lastig, want hoe? Maandagmorgen kwam ik op het idee om het Regia Handdyed garen wat ik laatst kocht te gebruiken voor de shawl Travelling woman. Dit patroon vond ik op Ravelry. Nadat iemand bij de sokkenbreigroep het aanbeval.

005travellingwoman24032010

Zover ben ik nu, het is nog steeds recht/averecht breien met meerderingen in het midden en aan beide zijkanten. Nog 12 toeren geloof ik, dan kan ik beginnen aan het eerste kantpatroon. Er staan dan inmiddels wel 159 steken op de naald. Op de rondbreinaald ben ik begonnen met continentaalbreien. Voor dit simpele werk gaat het me nu prima af. Ik ben benieuwd of het ingewikkelde patroonbreien ook goed gaat.

Voor verdere jeuk heb ik trouwens ook de kantbrei tijdschriften die ik nog heb uit de jaren 80 opgezocht. De patronen die daar in staan blijven toch mooi.

I am a little restless I think. And because of that I started yet another project in a different technique. Laceknitting a shawl. The past weeks I saw several postings about lace knitting mentioned and I got an itch. Over here they say, when it itches you got to scratch. Well I did. I loved lace knitting when I was younger and now I started to knit the Travelling woman shawl (a ravelry pattern) with the Regia handdyed yarn I bought in January. I also looked upstairs where I got my laceknitting magazines out of the eighties. I found them and I went through 5 magazines with lots and lots of beautifull lace patterns.

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van Inge Slaats

Ik kom vandaag pas even kijken naar jouw 1e quilt(s), maar het is echt de moeite waard. Het verhaal erbij is erg leuk, een beetje "de geboorte van een quiltster en hoe het verder met haar ging". Het is grappig, al die stapjes. De quiltjes zijn stuk voor stuk mooi op een bijzondere manier, juist door hoe ze ontstaan zijn, houden ze hun waarde voor jou. Bewaar ze maar goed, het is tenslotte het begin van waar je nu bent, bij die prachtige lensquilt!
Fijn weekend!

Inge