Bloembakken

Zat ik gistermorgen tussen de huishoudelijke bedrijven door, rustig te borduren. Krijg ik toch wel de kriebels om eens iets anders te doen in de middag. En wel iets knutselen. Het liefst natuurlijk zonder dat ik vanalles overhoop moet halen. Even na één uur zag de tafel er hier beneden zo uit.

001bloembakken06042010

Ik had een pakketje met bloembakken van papier liggen van de laatste beurs waar ik ben geweest. (oktober 2008) Rond die tijd had ik me ook voorgenomen om de serre af te maken.

002gelijmd06042010

Na ril, snij, vouw en plakwerk konden deze bakken tegen half drie drogen. Met die wachttijden heb ik het vaak moeilijk. Ik wil als ik eens een middag bezig ben graag ook door. Vaak ga ik dan tussendoor ook weer andere dingetjes doen, met als gevolg dat ik weer met van alles tegelijk bezig ben en er niks echt af komt. In het quilten en borduren probeer ik de laatste tijd een stuk minder hap snap bezig te zijn. Dat ga ik ook maar doen voor mijn mini dingen. Gewoon steeds aan 1 ding tegelijk werken.

003bakkenaf06042010

Nadat Justin uit school kwam kon ik beginnen met verven. Ik heb de acrylverf vermengd met fijn zand, wat de bakken een beetje een een stenig uiterlijk geeft. Fouchienus kwam thuis tijdens het verven en de droogtijd. Wat hij zei? Hé, je bent aan het knutselen, wat dacht je het kan nu, mijn naaimachine is toch stuk. LOL Justin vond het wel grappig dat ik aan het knutselen was. Heeft hij eigenlijk nog nooit bewust gezien. Hij wilde ook wel wat gaan maken. Aangezien hij opschool bezig is met het maken van een boot van lollystokjes is hij ook nogal in knutselstemming. Ik heb hem beloofd dat hij in een Ikea kastje een kamertje mag maken.

De bakken hoef ik alleen nog maar te vullen. Ik denk in ieder geval twee met geraniums en misschien de andere met hortensia's. Allereerst moet ik dan wel heel veel bloemetjes en blaadjes gaan maken.

Paasvakantie hebben de kinderen hier al jaren niet meer. Vind ik zelf zeer vervelend, want als de kinderen de dinsdag na Pasen weer gewoon naar school moeten ga je op tweede Paasdag niets extra's plannen waar door ze eventueel later in bed komen. 

While I was stitching yesterday morning in between my household jobs,  I felt I wanted to do something else in the afternoon. Lately I was thinking about my miniature projects more and more. Do I keep them or will I part with the things I have, because I didn't do anything miniature anymore. Well when looking through the thinks I have I still like them so much. I don't want to stop. But I need to be more organised in my mini crafting. Just as I try to be in quilting and stitching lately. I found a kit of 4 flowerboxes and started to make them. First cutting and folding easy, after that the glueing part came. Easy too, but then to let every thing dry. During that time I tend to start another craft thing, but in the past that let to to many unfinished things. So now I just spent some time with miniature magazines and waited for the glue to dry. After that I could paint the lot in four more steps.

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van Mieke

Mieke (niet gecontroleerd)

Bedankt voor je antwoord DIneke !

Nu kan ik weer zonder zorgen verder, hmm hoop ik.

Had jij hem ook met de hand genaaid ?

Groetjes

Mieke