De lensquilt is af!Logcabin lens is finished!

Na een paar dagen stevig doorwerken heb ik vanmorgen de lensquilt afgekregen. Tenminste op het label na, aangezien ik er nog niet uit ben wat de naam van de quilt wordt. Afgelopen dinsdag heb ik in etappes de rand gequilt. Allemaal in 1 doorlopende lijn daarom wilde ik de naaimachine niet uit hoeven zetten.

Gistermorgen ben ik gestart met de bies, daarvoor heb ik nog wat overgebleven stroken voor de blokken gebruikt. Had ik riant genoeg aan. Ook gelijk gistermiddag heb ik een ophangsleuf geknipt en die zit er nu achter.

014afvoorkant04022010

Hij hangt nu nog even snel op een te lange lat, maar vanmiddag moet de quilt natuurlijk mee naar de quilt groep.

It's finished. This morning I did the final seam of the hanging sleeve. So I could hang it on the wall to take a picture. Last Tuesday I took the whole day to quilt the border in one long line. Yesterday morning I started the binding and the hanging sleeve and this morning I just needed to sew one side of the hangingsleeve.

015quiltdetail04022010

Dit is een detail van het quilt werk in de rand. Ik heb het niet eerst op de stof getekend, maar met de voorbeeld foto uit het tijdschrift erbij en dan steeds ongeveer dezelfde figuren naaien. Weer veel draaiwerk van de quilt onder de machine.

This is a detail of the quilting in the border. I didn't draw a pattern on the fabric, just had the magazine picture next to the machine to more or less make the motifs. The quilt was turned around under the the machine endlessly.

016achterkant04022010

Dit is de achterkant van de quilt.

The backside of the quilt.

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van Erna Peekel

In het verleden deed ik dat ook steeds, mijn bureaustoel opzij schuiven wanneer mijn Bobby zo lekker lag te slapen. Sinds een aantal weken heb ik een nieuwe bureaustoel en dat vind Bobby maar niets heeft er ook nog niet op gelegen. Weet gewoon niet wat hij mist het is een geweldige stoel. Tot nu toe is de stoel dus van mij en ben ik benieuwd hoe lang het gaat duren.
Fijn voor je dat de saaie klussen zijn gedaan. De siggy is ook leuk. Fijn weekend.

afbeelding van Joke W.

Joke W. (niet gecontroleerd)

Dini, het is een pracht geworden! Complimenten hoor.
Altijd weer een heerlijk gevoel als iets af is hè?
Ik had je al eerder gemaild dat we de quilt met iedereen tegelijk op de bee gaan maken.
We hebben de quilt vorige week besproken.
De meesten maken hem groter door het patroon te vergroten. Jouw uiteindelijke maat is 70-70 cm inclusief rand? Weet jij nog hoeveel stof je gebruikt hebt?
groeten, Joke W.

afbeelding van Adrie J.

Adrie J. (niet gecontroleerd)

MOOI!!!!!! Dineke. Érg mooi!

Zelfs aan de achterkant komt (door het quiltwerk) de bolling heel erg goed uit!

afbeelding van Mieke

Mieke (niet gecontroleerd)

Hey Dineke,
Hij is heel mooi geworden hoor !

Maar ik lees nu dat jij deze beschrijving in een tijdschrift gevonden hebt. Kan je mij vertellen welk tjjdschrift dat was?

Ik werk nu enkel voort op de patronen die ik van de Russische website afgehaald heb, nav. de weblog van Shirley (Zopje en Zipje). Maar uitleg heb ik daar dan niet bij. Zou misschien wel handig zijn.

Alvast proficiat met je mooie quilt, ik hoop dat die van mij ook zo mooi wordt.

Groetjes

Mieke

afbeelding van Chris

Ach Dineke, wat heb jij ook een mooi verhaal over je moeder geschreven! Ja, wat is ze jong overleden en begrijpelijk dat je nog veel aan haar denkt. Ik denk dat je veel goede herinneringen aan haar hebt en haar eigenlijk nu zou willen laten zien wat je allemaal maakt.
Wat is je lensquilt prachtig geworden. Veel werk hoor om dat allemaal met de machiene door te quilten. Je blijft aan het draaien. Geeft een voldaan gevoel hè, als iets af is. Groet van mij.

afbeelding van Hellen H  Stone-Grootegoed

Hellen H Stone... (niet gecontroleerd)

hello dineke

ik moet zeggen you quilt is totaly fantastic, ik quilt al for jaren en gebruikt only batiks ik zou heel graag het patroon willen hebben or geef mij de richting waar ik het boek kan kopen. ik heb you site al meer bezocht en ik heb veel mensen over jou verteld how wonderful you quilts are in de toekomst hoop dat ik jou can helpen met een patroon or book sorry met mijn nederlands daar ik al in the usa ben voor 27 jaar

veel liefs en heel feel quilting

hellen

afbeelding van Marjolijn

Marjolijn (niet gecontroleerd)

Hij is geweldig geworden. Ik hoop dat het gaat lukken hem eens in het echt te kunnen/mogen bewonderen.
groetjes, Marjolijn

afbeelding van Kitty

Bedankt voor je bezoekje op mijn blog. Wow, wat heb jij een prachtige lensquilt gemaakt. Hij staat bij mij ook nog op het verlanglijstje. Echt geweldig.

Ik vond het heel grappig om te zien dat jij bijhoud hoeveel uren jij aan je borduurwerk hebt gewerkt. Ik geloof niet dat ik wil weten hoeveel uren ik aan iets besteed. Daar schrik je toch alleen maar van.

Groetjes,
Kitty

afbeelding van stella boer

stella boer (niet gecontroleerd)

GEWELDIGE lensquilt !!!

Ik ben al zo lang op zoek naar het patroon. Waar heb je dat in vredesnaam op de kop getikt ?? Ik hoop dat je me wilt antwoorden. Alvast hartstikke bedankt.
groetjes, Stella