Domme poes/Silly cat

Die domme poes is onze Garfield. Hij is momenteel bij een dierenarts in Stadskanaal. Vorige week woensdagavond had Garfield zijn eten uitgespuugd. Heb ik verder niet gezien, ik was weg en Fouchienus had de boel al opgeruimd. Donderdag wilde hij wel wat eten, oogde niet ziek, maar spuugde toch weer een paar keer. Vrijdag ben ik aan de gang gegaan met kipfilet, steeds beetjes water laten drinken. En dat bleef er in. Maar van vrijdag op zaterdagnacht had hij toch weer gespuugd. Ik durfde echt nu niet meer te wachten tot maandag. In een oud telefoonboek stond dat onze dierenarts ook op zaterdagmorgen spreekuur had. Daar aangekomen hing er echter een briefje op de deur, met de naam en het tel.nr. van een dierenarts die dienst had in Stadskanaal. Om twaalf uur togen wij met Garfield richting Stadskanaal. Na ons verhaal en de conclusie dat Garfield soms de raarste dingen eet heeft de arts een röntgen foto gemaakt. Hierop was echter niks te zien. Ja, een lege maag en een raar vergroeide ruggengraat. De bovenste werveltjes zag je heel mooi, maar de laatste 3, 4 was een groot zootje. Dat had de arts nog niet vaak gezien. Voor zover wij weten heeft hij echter nooit een klap of zo op zijn rug gehad, heeft hij er geen last van en is dit waarschijnlijk aangeboren.

Voor zijn klachten moest nu echter een kijkoperatie worden gedaan. Dat betekende Garfield nog even aaien en dan daar laten. Wij zijn naar huis gegaan en tegen tweeën werden we gebeld. De operatie was goed verlopen en in de 12vingerige darm zat iets wat de boel verstopte. Dat iets kon de dierenarts niet thuis brengen het was flexibel, een soort kit. Garfield moest tegen infectie gevaar nog een paar keer een injectie en daarom zeker tot maandag daarblijven. Straks mogen we nog even bellen hoe het vandaag met hem gaat.

Garfield is the silly cat mentioned. He is at a vetenarian hospital at the moment. We took him there yesterday because he vomited  his food and water several times. Since we know he is a cat that tries to eat the strangest things. The vet concluded after an Xray with nothing strange to show in his stomach but with Garfield giving signs of bellypain, he had to take a look inside. We had to leave him there and later got a call the operation was succesfull and he had some strange stuff inside blocking intestine. He would need some injections later so needed to stay at least till Monday. We can call how he is doing around noon today.

049garfieldstamper10102009

Dit is een foto van Garfield van vorige week zondag. Stamper het konijn kwam weer naar binnen voor de winterperiode. Ik was even eten aan het pakken voor Stamper en had het klepje open gelaten. Bij terugkomst was Garfield even op bezoek gegaan.

This is a picture of Garfield, made last Sunday. Stamper the rabbit came inside for the winter. I was getting her food and left the cage open. When I came back I saw Garfield visiting.

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van Elly

Elly (niet gecontroleerd)

Helaas kunnen die beesten nooit vertellen wat ze hebben geflikt, en jij mag dan heerlijk in de stress zitten. Leuk zo in het hok bij het konijn. Vroeger had ik dat met mijn kat die ging altijd in het hok van de cavia liggen.
Hopen dat Garfield snel opknapt, maar eerst thuiskomen.
groetjes Elly