Poezenquiltje/Cat quilt

Het poezenquiltje vordert gestaag. Voor de eerste quiltbijeenkomst van dit seizoen zal hij echter niet af zijn. De rand heb ik gisteren afgekregen en ik ben nu bezig met de poesjes. Wat vind ik dat lastig zeg, om rond de poezen te quilten. Door de dikke naadjes moet ik van voor naar achter en weer terug steken. En dan is het lastig om die achterkant steekjes netjes te krijgen.

The Catquilt is coming along nicely. I will not get it finished before our first quiltmeeting of this season. I finished quilting the border yesterday and started doing the cats. And I find that very tricky. With the thick seamallowances I have to stab stitch and the back side is not as neat as I want it to be.

007quilten02092009 008achterkant02092009

Dit zijn dus de voor en de achterkant. Ik heb besloten om gewoon rustig door te gaan. In eerste instantie had ik voor deze middenblokjes de boel wel in de ring gespannen, maar nu het er toch maar weer uitgehaald. Ik moet er maar vanuit gaan dat over het algemeen het quiltje aan de voorkant meer bekeken zal worden dan de achterkant, die laatste hangt immers tegen de muur. Liever af dan perfect houd ik me nu maar voor. Een volgende keer ga ik zoiets trouwens wel op de machine quilten. Dat is 1 ding wat ik wel heb geleerd.

These pictures I made of the front and the back. I decided to go on. At first I used my hoop in quilting this little blocks. But now I got it out again. I guess the quilt will be watched from the front because the backside is hanging at a wall. And must thing better finished than perfect. The next time I do a quilt with pp blocks like this I will machine quilt it. 

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van Kitty

Kitty (niet gecontroleerd)

The Cottage Gate is erg mooi geworden Dineke! Gefeliciteerd met weer een af-werk.

Ik kijk nu al uit naar de volgende foto van Sneeuwwitje hoor!

Liefs,
Kitty

Facebook-reactieblok