Verdraaide symfysiolyse

Die gekke rooie ligt hier vanmorgen op mijn schoot. Nu nog even dan tijdens het schrijven van het logje. Straks moet hij toch weer een ander plekje vinden. Gaat hij vast op de bureaustoel liggen als hij nog lekker warm is van mijn niet te kleine derrière
De afwas van gisteren staat er nog. Had ik gisteravond geen zin meer in. Met 's morgens zwemmen en de boel in huis doen, in de middag mentor bezoek van Lisette en later de haren van mijn vader knippen had ik zoiets van even kalm aan voor het lopen van gisteravond. We hebben een rondje Muntendam gedaan, stonden te twijfelen of we nog verder moesten, maar het begon toch te hagelen. Achteraf maar beter ook want thuis begon mijn linkerbeen pas echt te protesteren. Napijn, wat een behoorlijke tijd geleden is. Tja en dus moet ik weer gaan bedenken waar ik nu de fout in ben gegaan. In de winter heb ik altijd meer pijn dan in de zomer. Te veel belasten geeft meer pijn. En natuurlijk zijn er ook nog altijd de bekkenoefeningen. Die ik eerlijkgezegd de laatste tijd eigenlijk niet heb gedaan. Mijn vaste tijd van na de afwas, met het zwemmen van Justin op maandag en donderdag, lopen op woensdag, op vrijdag zowiezo niet zoveel zin want vlak voor weekend net boodschappen gedaan, is dus niet meer zo'n slimme tijd.
Dus wat gaan we doen? Regelmatig oefeningen, mezelf warm houden en ik denk met zwemmen meer met armslag en wat minder fel met de benen afzetten. Indertijd zei de Cesartherapeute al dat schoolslag niet zo goed is voor een instabiel bekken. Maar ja ik beheers nu één keer geen andere zwemslagen. Het lopen wil ik in iedergeval wel vol blijven houden. Want ik conditie weer terug zakken wil ik zeker niet.

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van Ed van Heijzen (Auteur)

Vandaag 8 mei 2009 verschijnt Ed van Heijzen zijn derde boek met als titel, Bekkeninstabiliteit. Modeziekte of werkelijkheid? En andere medische dwalingen. Ed van Heijzen, zelf patiënt met bekkeninstabiliteit, gaat in dit boek de strijd aan met artsen die bekkeninstabiliteit als een modeziekte bestempelen. Hierbij neemt hij gynaecoloog Cees Renckens als voorbeeld. Van Heijzen liep zelf bekkeninstabiliteit op door een ongeval en hij geeft, zoals het Nederlandse lezerspubliek inmiddels van hem gewend is, ongezouten zijn mening. Hij vertelt zijn eigen verhaal en hij laat daarnaast twee vrouwen aan het woord die bekkeninstabiliteit opliepen tijdens en/of na een zwangerschap/bevalling. Ook andere medische dwalingen komen aan de orde. Zijn boodschap is: artsen zouden eens kritisch naar zichzelf moeten gaan kijken in plaats van patiënten te veroordelen.

Ed van Heijzen heeft vijf jaar moeten wachten eer bij hem de juiste diagnose werd gesteld. In die jaren kreeg hij naar zijn eigen zeggen te maken met charlatans in de gezondheidszorg. Ze hadden er te weinig verstand van. Volgens van Heijzen waren het allemaal arrogante, zelfingenomen, autoritaire en letterlijk nietszeggende figuren. Bekkeninstabiliteit bestempelen als een modeziekte, vindt hij een zwaktebod. "Als je zoiets zegt dan verraad je jezelf. Je hebt dan geen verstand van zaken en je hebt niets te bieden. Met zo'n domme uitspraak houdt alles op," aldus de auteur. Eerder verschenen boeken van Ed van Heijzen zijn Letselschade, ISBN - 978-90-8834-338-4 en Werken met tranen in je ogen, ISBN - 978-90-8834-434-3.

Het boek "Bekkeninstabiliteit. Modeziekte of werkelijkheid? En andere medische dwalingen," is vanaf 8 mei a.s. te bestellen bij uitgeverij Boekscout.nl te Soest. www.boekscout.nl en staat in de "Boekwinkel" op deze site. Prijs 13,95 euro. (Eerste week 12,95 euro) ISBN - 978-90-8834-816-7
Homepage: http://members.upc.nl/e.heyzen/bekkeninstabiliteit/index.htm
Ik hoop dat u interesse heeft in dit boek?

Facebook-reactieblok