Nieuwe stoffen

Ondanks het feit dat ik een bak met lappen stof boven heb liggen, ben ik gisteren toch gezwicht in de stoffenwinkel. Ik moest knoopjes voor mijn bloesje. Maar zag dit nu voor de 3de keer liggen

010stofjes24052008

Er zit een beetje een glans op. En ik dacht steeds dat het synthetisch was, maar ik moest even wachten en keek nu even goed, was het 100% katoen. Paar meter meegenomen, voor een jurkje/bloesje. Ha en restanten kan ik altijd versnijden voor in een quilt.

De reden dat ik in Hoogezand in de stoffenwinkel was, ik moest knoopjes voor mijn bloesje. Normaal zou ik die in Veendam halen, maar Justin had gevraagd wanneer ik weer zelf een brood ging bakken. Inderdaad was dat al veel te lang geleden maar de gist was op. De molen moest bezocht worden. Daar was gisteren ook tijd voor, en we konden op weg er naar toe even bij het winkelcentrum langs. We hebben weer gist en ook nog meel voor bruinbrood, italiaanse kruidenbrood en een sachercake. Van die laatste smaakte het proefstukje wel erg lekker. Vanmorgen heb ik de bakmachine aangezet, voor een duits witbrood. 

Gistermiddag ben ik niet meer achter de naaimachine geweest. Fouchienus wilde even naar de Heemtuin lopen om foto's te maken. Justin en ik zijn meegelopen. Alles stond nu heel mooi in bloei. Dit is natuurlijk wel de tijd om veel bloeiende planten te zien. Op de een of andere manier gingen we de laatste jaren meestal naar de heemtuin in het heel vroege voorjaar of in de nazomer. Al met al zijn we de hele middag onderweg geweest. Justin was dan ook erg moe, wat de twijfels over deelname aan de avondvierdaagse weer een stuk groter maakte. Zijn klas moet wel 10 km lopen en dat zien we eerlijk gezegd nog niet zo zitten. Misschien is een jaartje overslaan wel even beter. Voor mezelf durf ik ook die 10 km niet aan als begeleiding.

009guus10052008

Nog even een plaatje van Guus. Ik zat afgelopen week druk te naaien. Had wel wat horen ritselen, maar pas enige tijd later toen ik iets uit de kast nodig had merkte ik wat er eigenlijk had geritseld. Lag die bliksem toch weer in de kast. Absoluut niet relaxed want hij weet heel goed dat hij er niet in mag. LOL

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van Ingrid

Als je met wat dikker garen gaat quilten moet je een topstitch naald gebruiken, die heeft een wat groter oog en daar loopt het garen beter door. Ook kan je je klos garen in een glazen potje zetten (zn groentepotje) en dat op de grond zetten. Dan het garen via het stokje op je machine laten lopen... dan spoelt het goed en soepel af. Dan proberen om de spanning goed te krijgen. Als rijgt aan de onderkant de spanning hoger en als rijgt aan de bovenkant de spanning lager. Verder is het zaak te proberen om niet te snel maar ook niet te langzaam te bewegen. Allemaal handelingen die het lastig maken.. het is een kwestie van kilometers maken, dus veel proberen.....!! succes..(en als je het eenmaal onder de knie hebt denk je: is dat nou alles???...!!!)