Een nieuw vest en Edcina vorderingen

Vorige week zaterdag zijn we weer eens een keer naar het centrum van Groningen geweest. Dat was een tijdje geleden. We hadden hoop dat we daar simpel zouden slagen voor wat nieuwe broeken voor Justin. Helaas was dat te optimistisch. Pubers die tussen kinder en volwassen maten in zitten zijn een groot probleem om te kleden. Helemaal als ze graat mager en ook nog lang zijn. We zijn uiteindelijk met 1 spijkerbroek thuisgekomen. Ook hebben beide mannen nog korte broeken gevonden. Voor mezelf had ik 1 ding op het programma, ik wilde bij de breiwinkel het Achterpand kijken naar dunne wol/katoen voor een vestje. De week ervoor had ik op facebook diverse keren het nieuwe stonewash garen van Scheepjeswol voorbij zien komen en dat leek me wel wat. Gelukkig hadden ze dat in de winkel en ik heb blauw stonewash garen meegenomen. 

vest stonewash

Zover ben ik inmiddels, ik ben aan het breien met het tweede bolletje garen. Van dit heb ik geen patroon, de steek komt uit een Drops patroon ik heb er alleen een rechte steek tussengevoegd bij de minderingen. Het Drops model heeft korte kapmouwtjes en ik wil graag een vestje met een langere mouw. Als ik een vestje aan doe omdat het wat frisser is, heb ik ook graag wat over mijn armen. 

Ik ben ook nog weer bezig geweest op mijn naaimachine. Er moet immers wel geoefend worden. Dit keer geen naaiwerk op quiltgebied, maar gewoon huis tuin en keuken werk. Ik had namelijk gezien dat een mouwnaad van Justin zijn nieuwe zomerjas los rafelde. De jas heb ik via de mouw gekeerd en daarna heb ik alle naden afgewerkt. Want er waren meer naden die hard op weg waren met rafelen. 

naden jas afwerken

Na een uurtje was de klus geklaard en ik kreeg gelukkig de jas ook weer door het gat in de mouwvoering omgekeerd. Dat blijf ik altijd een wonderbaarlijke truc vinden. Zo'n jas en voering jas die je dan helemaal door 1 gat kunt wurmen. In een grijs verleden naaide mijn moeder thuis jassen voor een confectie atelier. Kreeg ze delen aangeleverd en die naaide zij samen. Het keren deden mijn zus en ik. Dus ervaring heb ik daarin wel. 

Op de camera stond ook al even deze foto. De Edcina Pieters Sampler na 50 uur borduren. Volgens mij heb ik de foto afgelopen vrijdag gemaakt. 

edcina 50 uur

Het derde grote motief is nu klaar. Deze 10 uur heb ik niet aan de rand gewerkt. Inmiddels heb ik dat wel in gehaald. Ik ben ook het bovenste hoekje al om. Nu moet ik voorbij het grote motief borduren, zodat ik daarna het volgende motiefje weer goed kan plaatsen. Ik vind het nog steeds leuk om aan te werken, daarom ligt het borduurwerk nog steeds op mijn voetenbank. Voorlopig nog geen zin om te wisselen voor iets anders. 

Als het goed is, is het invoeren van dubbele codes bij reacties nu verleden tijd. Geen idee hoe dat erin was gekomen. Maar ik vond al dat ik de laatste tijd zo weinig reacties kreeg op mijn berichtjes. De code helemaal uitschakelen durf ik niet, dan komen er weer allerlei spam toestanden binnen daar wordt een mens ook niet vrolijk van. 

Reacties