Lekker weer en mijn wintervest is eindelijk af

Deze week geniet ik elke middag lekker van het mooie weer. Heerlijk buiten onder de parasol. Er is maar een ding jammer en dat is dat het zo erg waait. Borduren wordt dan erg lastig, met steeds een patroon blad wat opwaait. Meestal zet ik het blad dan wel zo goed mogelijk vast met de magneetjes, of ik pak een klein nieuw werkje, maar deze week heb ik gewoon wat anders gedaan. 

Maandag heb ik mijn rozen sampler te voorschijn gehaald. Acht blokken zijn al een hele tijd klaar, vorig jaar september ben ik begonnen met het tekenen van blok 9 Cardtrick. Van dit blok heb ik maandagmiddag de laatste stukjes getekend en daarna buiten in elkaar genaaid. 

Cardtrick

Gestreken en al kan ook deze op de stapel. Het volgende blok ligt nu klaar om genaaid te worden, daar ga ik dit weekend weer me verder. Dinsdag en woensdag heb ik buiten namelijk weer iets heel anders gedaan. Mijn blauwe vest lag alweer enkele weken klaar om in elkaar genaaid te worden. Daar heb ik me maar eens op gestort. Hierbij heb ik andere steken gebruikt om het geheel samen te voegen dan anders. Normaal maas ik schoudernaden meestal dicht. De overige naden doe ik dan met de matrassteek. Voor zijnaden werkt dit perfect, maar de mouwinzet vind ik vaak lastig om netjes te krijgen. (en dat wil ik wel!) Deze keer heb ik voor de schoudernaden en de mouwinzet gewerkt met de stiksteek. Wat prima ging. In twee middagen was het vest af. 

Vest af

Hier heb ik het op de bank op de foto gezet. Veel te warm om nu aan te hebben, zelfs even voor de foto. Het enige wat nog ontbreekt is een leuke knoop. Daar moet ik nog even naar op zoek. Het volgende breiproject is ook al weer bijna klaar, een zomertrui van ecru katoen waar ik geloof ik in 2010 mee ben begonnen. Ik kan bijna beginnen met de laatste mouwkop en dan nog "even" in elkaar zetten LOL

Reacties