Miniquilt

Nu weet ik helemaal weer waarom ik poppenhuizen en miniaturen zo verschrikkelijk leuk vind. Ik vind het heel erg leuk om allerlei verschillende dingen te doen. Bij de miniaturen komen alle verschillende creatieve dingen waar ik van houd bij elkaar. Zo ben ik vanmorgen hieraan begonnen.

voorbeeld tulpen quiltje

Dit tulpen quiltje staat in de nieuwste Dolls house Nederland. De blokjes zijn 2,5 cm groot en worden gemaakt met behulp van de foundationpiecing techniek. Zo tussen de bedrijven door heb ik de blokjes getekend op inlegluiers. De 18 blokjes stonden er tegen de middag allemaal op. Wat me heel erg meeviel. Eén van de redenen dat ik niet zo snel pp patronen maak is omdat ik het overtrekken van de blokken niet zo heel erg leuk vind. 

1e blokje

Hier is het eerste blokje genaaid. Het zit nu nog aan het grote vel met alle blokjes, maar dat vond ik niet zo heel erg handig naaien. Ik denk dat ik het volgende blokje maar los ga knippen uit het geheel. Kijken hoe het dan naait. Als te lastig is met vasthouden, dan laat ik de rest toch maar eerst aan elkaar zitten. In totaal ga ik een quiltje maken van 18 blokken. Ik denk dat ik dan een mooi formaatje heb voor op het bedje. 

 

Reacties

afbeelding van Marielle de Jong

Marielle de Jong (niet gecontroleerd)

Deze kleine blokje print ik altijd op theezakjes papier. Eerst een proefprintje om te kijken of de maat goed is en daar plak ik dan met plakband het theezakjes papier op en dan terug in de printer. Lekker snel en heel precies.