Weer eens wat mini

Afgelopen maandag zijn wij zoals gewoonlijk naar de vrijmarkt in Veendam geweest. Op een broodje hamburger na niks gekocht. Wel gekeken of ik nog eventueel leuke miniatuurtjes zag. Een paar jaar geleden kocht ik er een leuk setje meubeltjes. Deze keer zag ik niets, alleen twee poppenhuizen, waarvan 1 een heel oude zelfgemaakte die ook beschadigd was. De andere was een open kinderpoppenhuisje. Beide heb ik mooi laten staan. Toch ging daarna het minibloed wel weer een beetje kriebelen. In de middag heb ik wat oude Engelse tijdschriften door gebladerd. En gisteren heb ik het roze kamertje waar ik vorig jaar mee ben begonnen gepakt. Ik wilde niet al te veel overhoop halen. Daarom bedacht ik om een borduurwerkje te gaan maken voor aan de wand. Op zoek naar een leuk patroontje pakte ik een DMC boekje wat ik eens bij een borduurtijdschrift ontving. Het thema van het boekje is Love. Daar stond vast wel iets in voor een roze kamertje. Ja, hoor ik kwam een leuk patroontje tegen met hartjes. Dit zou zich mooi laten verwerken tot een vloerkleedje. Garen en stof gezocht en begonnen met borduren. Na een paar uurtjes was dit het resultaat.

kleedje

In het kleedje komen hartjes in 4 kleurtjes. Gisteren heb ik geel, roze, paars en groen uitgezocht. Misschien dat ik aan de kleurtjes nog wat ga veranderen. Sowieso wil ik een beetje meer kleur in het kamertje brengen. Ik houd niet zo erg van een toonzaal interieur. Niet in maxi, maar ook niet in mini. Het meisje wat hier slaapt heeft dan wel een roze kamer, maar ik denk dat ze eigenlijk die kamer al wel weer wat ontgroeid is. Alleen zijn haar ouders niet zo gek dat ze alweer die hele kamer aan gaan passen. 

kleedje even passen

De mandjes voor in het kastje moet ik nog gaan wickeren. Dat wordt even zoeken waar ik die spulletjes heb gelaten. Ik weet trouwens nog niet of ik dat kastje wel hier laat staan. Misschien ga ik het ook wel naar de serre verhuizen. Ooit moet ik die toch ook weer in elkaar zetten. 

 

Reacties