Handquilten rozenquilt

Met het quilten van deze quilt ben ik afgelopen oktober begonnen. Alleen af en toe een draadje schoot niet zo op. Daarom nu maar elke dag er aan werken en kijken hoe vlot ik de blokken nu klaar kan hebben.

handquilten

Ik ben nu bezig met het een na laatste kwartblokje in deze ronde. Hierna nog een keer de quilt rond met allemaal kwartblok stukken en dan wordt het tijd voor de rand. Eigenlijk heb ik nog geen idee hoe ik die zal gaan quilten. In een rasterpatroon denk ik, maar hoe groot kan ik dat raster dan het beste maken? Laat ik de diagonale lijnen van de driehoeken dan doorlopen. En hoe werkt dat dan met dat zwarte randje. Alle tips en adviezen zijn welkom.

Reacties

afbeelding van Adrie Jansen

Als het "mijn" quilt zou zijn, zou ik kiezen voor zo'n soort kabel/slinger rand.
Maar ik ben jij niet ;-) en als jij denkt aan het doorzetten van de blokvorm, moet je dat gewoon doen! Het is tenslotte "jouw" quilt!
Succes, ik vind de kleuren erg mooi en het doet me eraan denken dat ik ook nog zo'n soort project "ergens" heb liggen om voortgezet te worden, hihihi!

afbeelding van Ingrid

Ik zou het zwarte randje in de ditch doorquilten, dan komt het ietsje omhoog.
De rand..mmm misschien kan je de driehoeken door laten lopen naar die rand.. je moet hem niet te druk laten worden, de stof is al mooi genoeg.. het gaat er maar om dat de lagen aan elkaar zitten.

de quilt wordt heel mooi !!!1

afbeelding van HenricaMaria

Mooi geworden en ik zou dus voor een eenvoudige "zigzag"gaan in de rand waarbij je de diagonale lijntjes van de driehoeken "verlengt". Natuurlijk het zwarte randje vrij laten. Dan springt het er mooi uit. In de hoek kan je dan een heel blokje quilten. Ik vind die strakke lijnen wel wat hebben als tegenhanger voor de blommige achtergrond.
Succes! groetjes Ria