Ta daaaaa

Het is me gistermorgen gelukt om de top van de weefquilt af te maken. En vanmorgen heb ik Fouchienus maar even gestrikt om hem omhoog te houden voor de foto.

008topaf29042009

Nu kan hij gedubbeld worden en dan gequilt. Ik heb eerst maar eens veiligheidsspelden besteld via internet. Want in de quiltwinkels hier in de buurt loop ik er al maanden naar te kijken en te vragen, maar steeds zijn ze er niet. Ik wilde deze eerst met de hand gaan quiten. Maar bij nader inzien doe ik het toch maar op de machine.

I managed to finish the woven quilt yesterday morning and this morning Fouchienus could hold it for me so I could take a picture. He has few days of from work because we are celebrating Queensday today. I can start to sandwich the quilt but have to wait until my savety pins arrive. I ordered some through the internet because I am looking for them in quiltshops for a while now but they are available nowhere. 

In afwachting van de spelden heb ik gistermiddag de doos van de Rozen à la Nel quilt gepakt. Begonnen met lijntjes te zetten achter op de driehoekjes en daarna een begin gemaakt met het aan elkaar zetten van 144 donkere en 144 lichte driehoekjes. 24 heb ik er nu aan elkaar zitten en voor een foto heb ik zopas 16 uitgelegd op een luier. Van deze blokken moet ik 9 maken.

003eersteblok29042009

Ik heb eigenlijk de neiging om nu al alles uit te gaan leggen zodat ik de lichte en donkere driehoekjes zo goed mogelijk verdeel. Maar ik heb me in gehouden. En voor genomen dat ik gewoon steeds het bovenste donkere en bovenste lichte driehoekje van twee stapels aan elkaar zet. Dan leg ik wanneer ze klaar zijn gewoon de 9 blokken uit en mag ik alleen die blokjes wijzigen waar b.v. twee de zelfde stofjes naast elkaar komen. Een eerste stap om een quilt te maken met wat minder regelmaat.

And while waiting for the safety pins I got the box with the Rosen à la Nel pieces out and started to mark the pieces and join the 144 dark and 144 light triangles together. Because it is a scrappy project I controlled my need to lay every thing out and make a right order to put them together. I just have a stack of lights and one of darks and just sew the ones on top.

004doosmetstukjes29042009

Zo ziet mijn voetenbankje er nu uit. Het schoottafeltje met borduurwerk ligt klaar om te pakken. En erbij de deksel van het rozen project. Daar in verschillende stapeltjes lapjes, speldenkussen en garen. Alles wat nodig is voor het in elkaar zetten van de blokjes. En nu maar lekker relaxed zitten naaien, heerlijk.

This is how my footstool looks right now. The laptable on it with my cross stitching ready to go. Also on it is the lid of the Roses project containing fabricpieces, thread and pincushion. Every thing I need to handsew the blocks. So now I can relax and sew, I love that. 

Wordpress category: 

Reacties

Facebook-reactieblok